ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Bitcoin: Κινήσεις πέριξ των 29.000 δολαρίων

Κέρδη 3% καταγράφει το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να προσπαθεί να ανακτήσει τα 30.000 δολάρια.

Το Bitcoin βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 29.180 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 565 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει κερδίσει πάνω από 75% από την αλλαγή του έτους.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί το Bitcoin παραμένει τόσο ισχυρό, παρόλο που έχει απομακρυνθεί από τα ιστορικά υψηλά του; Αυτό αποδίδεται από αναλυτές στους εξής πιθανούς λόγους:

  • Υπάρχει ροή χρημάτων από την ποσοτική χαλάρωση στις ΗΠΑ προς το Bitcoin, κινητικότητα που κανείς δεν καταλαβαίνει.
  • Χειραγώγηση της αγοράς από τα κεντρικά χρηματιστήρια.

Η μοναδική, ίσως, σταθερά που μπορεί να συνοδεύει τα κρυπτονομίσματα για να διαμορφωθεί μία τάση, αυτή τη στιγμή, είναι η διάθεση των επενδυτών διεθνώς να ποντάρουν τα χρήματά τους σε risky assets. Όσο το κλίμα για τις επενδύσεις ρίσκου βελτιώνεται, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να συνεχιστεί το ράλι του Βitcoin.

Το περίεργο είναι ότι ενώ δεν βρισκόμαστε σε μία τέτοια συγκυρία, το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα ξεχωρίζει φέτος με τα κέρδη του και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από το επόμενο asset.

Συγκριτικά, ο τεχνολογικός Nasdaq, ο δείκτης της Wall Street με την καλύτερη φετινή επίδοση, ενισχύεται… μόλις κατά 15% το 2023, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 7% στο ίδιο διάστημα και ο χρυσός σημειώνει άνοδο περίπου 11%.

newsbomb.gr

Related Articles

Back to top button