ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Bόλος: Συνελήφθη αστυνομικός για απόπειρα εμπρησμού σε βενζινάδικο – Ερευνάται κύκλωμα μαφίας

Για απόπειρα εμπρησμού σε βενζινάδικο του Βόλου συνελήφθησαν δύο άνδρες, ένας 32χρονος αστυνομικός σε διαθεσιμότητα και ένας 23χρονος φοιτητής από την Αθήνα.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες κατηγορούνται για απόπειρα εμπρησμού σε βενζινάδικο στην οδό Λαρίσης όπου άγνωστοι τον Ιούλιο έβαλαν φωτιά, ενώ αρνούνται πως μετέχουν σε κύκλωμα της μαφίας των καυσίμων που παραπέμπει σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα gegonota.news, αίσθηση προκάλεσε ότι την Πέμπτη (31/08) στο Αυτόφωρο, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, δηλαδή το παρ’ ολίγον θύμα, ζήτησε μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου αναβολή γιατί είχε δρομολόγιο μεταφοράς καυσίμων και δεν μπορούσε να παραστεί ως μάρτυρας στη δίκη, η οποία αναβλήθηκε για την Δευτέρα. Να σημειωθεί πως την δίκη θα παρακολουθούσαν αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ενώ οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν να δικαστούν. Από την δίκη απουσίαζε και ένας αστυνομικός που θα κατέθετε ως μάρτυρας.

Ο αστυνομικός από την Αθήνα που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα για παρόμοιες υποθέσεις και ο φοιτητής συνελήφθησαν έξω από το βενζινάδικο, σε τυχαίο έλεγχο της ΟΠΚΕ, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Είχαν βγει από το αυτοκίνητο που δεν είχε πινακίδες και επόπτευαν την περιοχή. Το αυτοκίνητο είχε νοικιάσει ένας φίλος του φοιτητή και το οδηγούσε ο νεαρός μέχρι τον Βόλο.

about:blank

Μόλις πέρασαν την είσοδο του Βόλου έβγαλαν τις πινακίδες και στο τιμόνι κάθισε ο αστυνομικός που είχε πάνω του πλαστή ταυτότητα, ώστε να την επιδείξει εάν τυχόν τους σταματούσαν για έλεγχο.

Έφτασαν στην επιχείρηση «στόχο» και μόλις βγήκαν από το αυτοκίνητό τους σταμάτησε η ΟΠΚΕ για έλεγχο. Όταν ρωτήθηκαν, τι κάνουν έξω από το κλειστό βενζινάδικο, έδωσαν διαφορετικές απαντήσεις και τους ζητήθηκε να ανοίξουν το αυτοκίνητο. Εκεί βρέθηκαν 4 μπιτόνια βενζίνης, γάντια, φωτοβολίδες, ένα σιδερένιο καπάκι από φρεάτιο, γκλομπ, πλαστό δελτίο ταυτότητας, σουγιάς, κουκούλες.

Τους ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση, πλαστογραφία, οπλοκατοχή, οπλοφορία και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν την προσεχή Δευτέρα. Έρευνες έγιναν και στα σπίτια τους όπου ένα πιστόλι βρέθηκε στην κατοχή του φοιτητή.

Να σημειωθεί πως στο ίδιο βενζινάδικο είχε καταγραφεί εμπρησμός τον Ιούλιο και οι κάμερες κατέγραψαν ένα άτομο να λούζει τις αντλίες με βενζίνη. Η υπόθεση δεν εξιχνιάστηκε.

Related Articles

Back to top button