ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣ

Φωτογράφησε την πανσέληνο μέσα από την Αψίδα του Θριάμβου

Πήγε διακοπές στο Παρίσι και φωτογράφησε την πανσέληνο μέσα στην Αψίδα του Θριάμβου.

Διακοπές πήγε οικογενειακά στο Παρίσι ο φωτογράφος Stefano Zanarello, αλλά μήνες πριν είχε αρχίσει να προγραμματίζει την εξαιρετική φωτογραφία του χρησιμοποιώντας την εφαρμογή PhotoPills. Επισκεπτόμενος από την Ιταλία την Πόλη του Φωτός, είχε συνειδητοποιήσει ότι την πρώτη βραδιά του ταξιδιού του εκεί θα είχε πανσέληνο οπότε άρχισε να ψάχνει ένα τοπόσημο της γαλλικής πρωτεύουσας με το οποίο θα ευθυγράμμιζε το φεγγάρι.

«Απέρριψα τον Πύργο του ‘Αιφελ, του οποίου το ύψος θα με υποχρέωνε να φωτογραφίσω πολύ μακριά από το κέντρο και αργά τη νύχτα, οπότε αποφάσισα να τσεκάρω την Αψίδα του Θριάμβου» είπε, μιλώντας στο PetaPixel. «Με έκπληξη είδα ότι η πανσέληνος θα ήταν ακριβώς μέσα στην Αψίδα του Θριάμβου. Οι πιθανότητες για μια τέτοια φωτογράφιση είναι πολύ μικρές και το να ανακαλύψω ότι τα πάντα ήταν από σύμπτωση τέλεια την ημέρα που θα ήμουν στο Παρίσι ήταν απίστευτο, μια μεγάλη ευλογία» συνέχισε.

Τη στιγμή ακριβώς που η πανσέληνος ήταν μέσα στη Αψίδα στις 7 Απριλίου, ο Zanarello υποχρεώθηκε να δημιουργήσει φωτογραφία σύνθεσης λόγω των διαφορετικών χρόνων έκθεσης για τη Σελήνη και τη σκηνή του δρόμου μπροστά από το διάσημο μνημείο. Ήταν σε απόσταση περίπου 1.300 μέτρων από την Αψίδα και χρησιμοποιούσε μια Canon 10-400mm με εστιακή απόσταση 520mm, την οποία πέτυχε με χρήση ενός 1.4x teleconverter.

newsbomb.gr

Related Articles

Back to top button