ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ρόδο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Κινούνται ανατολικά

Πυροσβέστες και εθελοντές συνέχισαν όλη τη νύχτα τη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Ρόδο, ενώ από νωρίς το πρωί έχουν ενταθεί, για έβδομη ημέρα, οι προσπάθειες και από αέρος.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο μέτωπα κινήθηκαν στο χωριό Ασκληπιείο και ένα τρίτο ανατολικά ανάμεσα σε Μάσαρη και Μαλών Ρόδου, ενώ αναζωπυρώσεις της φωτιάς σημειώνονταν διαδοχικά σε πολλά σημεία ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πλατάνια, που επίσης αντιμετωπίστηκαν από τις ομάδες δασοπυρόσβεσης.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει κινηθεί ανατολικά, προς Μαλώνα και Μάσαρη, χωρίς ωστόσο να απειλούνται οι οικισμοί. Όλο το βράδυ επιχειρούσαν 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες και σήμερα θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Λόγω της πυρκαγιάς, η δημοτική ενότητα Νότιας Ρόδου με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Λόγω της πυρκαγιάς, η δημοτική ενότητα Νότιας Ρόδου με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι πυροσβέστες δίνουν μια άνιση μάχη με τις φλόγες, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στις περιοχές είναι σε επαγρύπνηση. 

Χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα καταλύματά τους και βρήκαν καταφύγιο σε κλειστά γυμναστήρια και σχολεία, ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει στο νησί της Ρόδου.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button