ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

“Φωτιά” οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από 1η Ιουλίου. Δυστυχώς, οι αυξήσεις στα ναυτιλιακά καύσιμα έχουν αγγίξει ήδη το 168% και θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν.

Ενδεικτικά το δρομολόγιο από Πειραιά προς Ρόδο για μία τετραμελή οικογένεια μαζί με Ι.Χ. είναι περίπου στα 490 ευρώ μόνο για την μετάβαση στο νησί, με πολλούς να αναφέρουν ότι ενδέχεται να κάνουν λιγότερες ημέρες διακοπές προκειμένου να υπάρχει ισορροπία στα οικονομικά τους.

Ένα απλό εισιτήριο από το λιμάνι του Πειραιά για την Νάξο, από τα 45,50 ευρώ θα διαμορφωθεί στα 48 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι έχει σημειωθεί αύξηση της τάξεως του 5,49%.

Η αύξηση των εισιτηρίων για να μεταβεί μία οικογένεια στην Κρήτη αγγίζει το 20% σε σχέση με την περυσινή σεζόν, γεγονός που σημαίνει ότι μία οικογένεια ενδέχεται να ξοδέψει περισσότερα από 700 ευρώ για να μετακινηθεί προς το νησί.

Οι αυξήσεις των εισιτηρίων τον τελευταίο έναν χρόνο είναι πολύ μεγάλες, με τους τουριστικούς πράκτορες να αναφέρουν ότι συνολικά αγγίζουν το 30%-40%, κάτι που σημαίνει ότι η τιμή μπορεί να αυξηθεί από 10 έως και 50 ευρώ, ανάλογα το δρομολόγιο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button