ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πρέπει να βιαστούν για να μην χάσουν το Power Pass


Να χάσουν το επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος κινδυνεύουν ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων αν δεν συμπληρώσουν στον χρόνο που πρέπει τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, αυτό αφορά όσους υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος, φορολογική δήλωση και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, καθώς και όσους έχουν παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο για την φοιτητική κατοικία.


Αυτή η κατηγορία φορολογουμένων θα πρέπει να βιαστεί καθώς η διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την χορήγηση του επιδόματος ηλεκτρικού ρεύματος. Σημειώνεται ότι γι αυτούς θα ληφθεί υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων που αποκτήθηκε το 2021 και δηλώθηκε φέτος.

Επίσης, για να λάβουν την επιδότηση έως 600 ευρώ για τους λογαριασμούς ρεύματος της φοιτητικής κατοικίας που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει:

Να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση πριν την υποβολή της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα power pass.
Nα έχουν συμπληρώσει στον έντυπο Ε1 τον πίνακα 6 που αφορά το ενοίκιο φοιτητικής κατοικίας καθώς και τον αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας.
Nα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική αίτηση την ένδειξη για την επιδότηση της φοιτητικής κατοικίας
Να δηλώσουν τα στοιχεία για τη δική τους κύρια κατοικία.
Σημειώνεται ότι για τους υπόλοιπους φορολογουμένους για τη καταβολή της επιδότησης θα ληφθεί υπόψη το εισόδημα του 2020 που δηλώθηκε στην Εφορία το 2021. Σε κάθε περίπτωση βασική προϋπόθεση είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2020 έως την 1η Μαΐου 2022 καθώς πολλοί φορολογούμενοι υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις διορθώνοντας τις αρχικές.

tromaktiko.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button