ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ

Το 11χρονο κορίτσι με αυτισμό που έχει IQ υψηλότερο από του Αϊνστάιν

Μια 11χρονη από το Μεξικό, που έχει διαγνωστεί με αυτισμό, έχει καταφέρει να προκαλέσει το θαυμασμό, καθώς έχει IQ μεγαλύτερο από του Αϊνστάιν, και έχει ήδη πτυχίο στη μηχανική. Όνειρό της να αποικίσει στον Άρη…

Η μικρή Adhara Pérez Sánchez από το Μεξικό, μάλιστα, έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ – μια μορφή αυτισμού -, ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο για την ίδια, ενώ ελπίζει πως μια μέρα θα γίνει αστροναύτης της NASA.

Η 11χρονη κατέχει ήδη πτυχίο μηχανικής, καθώς κατάφερε να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο σε ηλικία 8 ετών. H μικρή Adhara μεγάλωσε στη φτωχική γειτονιά του Tláhauc και συχνά έπεφτε θύμα bullying.

Όταν ήταν τριών ετών διαγνώστηκε με το σύνδρομο Άσπεργκερ, καθώς είχε καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου.

Η ίδια αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο πολλές φορές και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που άρχισε να απομονώνεται.

«Οι δάσκαλοι δεν ήταν πολύ συμπονετικοί, μου έλεγαν ότι η κόρη μου έκανε δέκα χρόνια να τελειώσει μια εργασία», είπε η μητέρα της, Nayeli Sánchez, σε συνέντευξή της σε περιοδικό. «Άρχισε να απομονώνεται, δεν ήθελε να παίζει με τους συμμαθητές της, ένιωθε περίεργα, διαφορετικά».

Η μητέρα της παρατήρησε πως το παιδί έμαθε μόνο του άλγεβρα και είχε απομνημονεύσει τον περιοδικό πίνακα.

Με την παρότρυνση ψυχολόγου το παιδί εξετάστηκε και επιβεβαιώθηκε ότι είχε IQ 162 – ο Αϊνστάιν είχε 160.

Εν τέλει η μικρή τελείωσε το δημοτικό σε ηλικία πέντε ετών, το λύκειο στα 8 και στη συνέχεια έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο CNCI, όπου σπούδασε μηχανική και αυτή τη στιγμή κάνει μεταπτυχιακό στα μαθηματικά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού.

Το κορίτσι έχει δηλώσει πως θέλ

ΠΗΓΗ: newsit

Related Articles

Back to top button