ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα target groups των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις κάλπες

Με δέλεαρ τη μεγαλύτερη συμμετοχή τους στη λήψη των κομματικών αποφάσεων επιχειρούν να προσελκύσουν περισσότερους ψηφοφόρους οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ναι μεν χρησιμοποιούν διαφορετική φρασεολογία και άλλοι απευθύνονται περισσότερο στην Αριστερά- Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος- και άλλοι προς το Κέντρο- Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας-, όλοι τους ωστόσο δεσμεύονται ότι τα μέλη θα έχουν πιο βαρύνοντα λόγο στην κομματική λειτουργία από αυτή που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυρία Αχτσιόγλου μιλά για ένα κόμμα των δομών, για κομματικά όργανα δηλαδή που θα λειτουργούν, ο κ. Κασσελάκης για ένα νέο κόμμα από την αρχή με την αξιοποίηση των ικανών στελεχών του, ο κ. Παππάς για νέες νομαρχιακές επιτροπές και περιφερειακά συντονιστικά που δεν θα είναι διακοσμητικά, ο κ. Τσακαλώτος για συλλογική ηγεσία και ο κ. Τζουμάκας για συλλογική δράση.

Την ίδια ώρα, δεν διαφεύγει της προσοχής όσων ασχολούνται με την κομματική καθημερινότητα πως η κυρία Αχτσιόγλου έχει στο πλευρό της αρκετούς από τους πιο άμεσους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ της έχει δώσει το «δαχτυλίδι», αλλά στην Κουμουνδούρου η βουλευτής Δυτικής Αθήνας προβάλλεται ως η πιο φυσική διάδοχός του.

Από την άλλη, ο κ. Κασσελάκης απευθύνεται στους απογοητευμένους πρώην αλλά και νυν ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα πήγαιναν στην κάλπη αν δεν ήταν ο ίδιος υποψήφιος, κυρίως στους νέους, αξιοποιώντας και τα ψηφιακά εργαλεία επικοινωνίας.

Ο κ. Παππάς εμφανίζεται ως εκείνος που είναι ο καταλληλότερος να υλοποιήσει τη στρατηγική διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο που είχε χαράξει ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος και σε κομμάτια του εκλογικού σώματος που δεν είναι παραδοσιακά ψηφοφόροι της Αριστεράς, όπως οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αλλά και οι πολίτες με πατριωτικές ευαισθησίες.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τζουμάκας είναι ο μόνος υποψήφιος που δηλώνει πως δεν κατεβαίνει με αυτοσκοπό να κερδίσει, αλλά να χτυπήσει καμπανάκια προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός πολιτικού μηνύματος που δεν θα είναι αμιγώς αντιπολιτευτικό στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά θα περιέχει πολιτικό περιεχόμενο.

Ο κ. Τσακαλώτος, εξάλλου, απευθύνεται στο «βαθύ ΣΥΡΙΖΑ», στις ιδέες της Ανανεωτικής Αριστεράς που πιστεύει ότι δεν έχουν ηττηθεί αλλά δεν προβλήθηκαν όσο θα έπρεπε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Related Articles

Back to top button