ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑΚΟΙΝΩΝΙΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ταξίδια Διακοπές: Οι αναζητήσεις για «αποφυγή κλοπής ταυτότητας» έχουν ολοκληρωθεί

Ταξίδια Διακοπές: Καθώς τα ταξίδια διακοπών βρίσκονται σε εξέλιξη, πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να ξαναρχίσουν τα ταξίδια στον κόσμο. Ωστόσο, οι άνθρωποι πρέπει να παραμένουν σε εγρήγορση και να γνωρίζουν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, καθώς η κλοπή ταυτότητας είναι ένας πολύ πραγματικός κίνδυνος. Η McAfee έχει αναλύσει τις τάσεις της Αναζήτησης Google για να προσδιορίσει εάν οι άνθρωποι γνωρίζουν τους κινδύνους κλοπής ταυτότητας ενώ σχεδιάζουν τα καλοκαιρινά τους ταξίδια.

Εδώ φαίνεται να υπάρχει βελτιωμένη ευαισθητοποίηση του κοινού, με τις αναζητήσεις για «αποφυγή κλοπής ταυτότητας» να αυξάνονται κατά 1.600 τοις εκατό και οι αναζητήσεις για «πώς να μην σε κλέβουν» έχουν αυξηθεί 100 τοις εκατό από πέρυσι, δείχνοντας ότι οι τουρίστες θέλουν να μάθουν περισσότερα για την προστασία τους στο εξωτερικό.

Επιπλέον, η αναζήτηση για τη «χειρότερη πόλη για πορτοφολάδες» αυξήθηκε κατά 400%, καθώς οι καλοκαιρινοί τουρίστες ξεκινούν τα ταξίδια τους. Ειδικότερα, οι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο για την προστασία της ταυτότητάς τους – ειδικά όταν ταξιδεύουν σε έναν νέο προορισμό που συνήθως συνδέεται με κλοπή πιστωτικών καρτών ή πορτοφολάδες.

Μερικά από τα πιο γνωστά μέρη για πορτοφολάδες είναι τα πολυπόθητα καλοκαιρινά μέρη για ταξίδια στην Ευρώπη.

Η έκθεση McAfee προσφέρει μερικές βασικές συμβουλές για την αποφυγή κλοπής ταυτότητας αυτό το καλοκαίρι. Αυτές είναι:Να είστε σε επιφυλακή:

Ελέγχετε τακτικά το αντίγραφο κίνησης του τραπεζικού λογαριασμού και την πιστωτική σας αναφορά για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χρεωθούν επιπλέον χρεώσεις στον λογαριασμό σας.

Απευθυνθείτε στις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου: Ορισμένες τράπεζες μπορεί να σας υποχρεώσουν να τους δείξετε μια αναφορά της αστυνομίας προτού σας αποζημιώσουν για τυχόν δόλιες χρεώσεις ή αναλήψεις.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία όπου χρησιμοποιείται η ταυτότητά σας: Ενημερώστε τις επιχειρήσεις στις οποίες χρησιμοποιούνται τα στοιχεία σας τι συνέβη.

Επικοινωνήστε με τα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία: Καλέστε ή στείλτε μήνυμα στα TransUnion, Equifax και Experian αμέσως.

Υποβάλετε μια αναφορά: Η αναφορά απάτης ταυτότητας μπορεί να βοηθήσει στη διάδοση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις απάτες και τις τακτικές κλοπής ταυτότητας, ώστε οι άλλοι να μην πέσουν θύματα αυτών. Αυτοί οι κίνδυνοι και τα σχετικά προληπτικά μέτρα υπογραμμίζουν τον πολύ πραγματικό κίνδυνο της κλοπής ταυτότητας.

tromaktiko.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button