ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Συρία – ΗΠΑ: Οκτώ φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν από αμερικανικά πλήγματα στην ανατολική Συρία

Οκτώ φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν από αμερικανικά πλήγματα στην ανατολική Συρία, έπειτα από επίθεση που πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος και στοίχισε τη ζωή σε έναν Αμερικανό υπεργολάβο ενώ πέντε Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Αμερικανικά πλήγματα είχαν στόχο μια αποθήκη όπλων μέσα στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι φιλοϊρανοί μαχητές. Άλλοι δύο μαχητές σκοτώθηκαν από πλήγματα στην έρημο Μαγιαντίν και κοντά στο αλ-Μπουκάμαλ», πρόσθεσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε γίνει εναντίον βάσης δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κοντά στη Χασάκα (βορειοανατολική Συρία), στις 13:38 (τοπική ώρα· στις 12:28 ώρα Ελλάδας) χθες Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που είχε δοθεί νωρίτερα στη δημοσιότητα από το Πεντάγωνο.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πως το UAV ήταν ιρανικής προέλευσης, προστίθεται στην ανακοίνωση. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανέφερε πως τα αεροπορικά πλήγματα αντιποίνων έβαλαν στο στόχαστρο οργανώσεις που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, σημαντικού συμμάχου της Δαμασκού στον πόλεμο στη Συρία, μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

«Οι αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν σε αντίδραση στην επίθεση καθώς και σε σειρά πρόσφατων επιθέσεων εναντίον δυνάμεων του (διεθνούς αντιτζιχαντιστικού) συνασπισμού από οργανώσεις που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης», διευκρίνισε ο κ. Όστιν, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

newsbeast

Related Articles

Back to top button