ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδο.

Την αισιοδοξία του, ότι την φετινή τουριστική περίοδο θα επισκεφτούν την Ελλάδα πάνω από 700 κρουαζιερόπλοια, εξέφρασε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση ο Κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι βασική προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των Ναυτικών μας μετά την έναρξη του πολέμου.
Για το σκοπό αυτό με εντολή του υπουργείου και σωστό σχεδιασμό απομακρύνθηκαν, από την Μαύρη Θάλασσα όλοι οι Έλληνες ναυτικοί που εργάζονταν σε Ελληνικά ή με Ελληνική σημαία πλοία.
Εν συνεχεία ο υφυπουργός μας ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες για το θεσμικό πλαίσιο καθαρής ενέργειας (πράσινα πλοία) με πρακτικά, ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα βήματα.

Ως βασικό κίνητρο για την μετάβαση στην καθαρή ενέργεια μας ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο θα υπογράψει άμεσα τη συνεργασία για την ενίσχυση των άγονων γραμμών και θα δοθεί προτεραιότητα με συμβάσεις πολυετούς διάρκειας για τα καθαρά, υβριδικά πλοία.
Επίσης ανέδειξε την προσπάθεια του Υπουργείου για safe water sports με συστηματικούς ελέγχους και ανανεωμένο πληροφοριακό σύστημα επιθεωρήσεων.

Την ΕΝΟΤΗΤΑ εκπροσώπησαν ο Τάσος Γκιάτης, ο Μάνος Αγγελάκης και ο Σταύρος Σιάνος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button