ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο νεκροταφείο Σχιστού τα πτώματα των 78 ναυαγών

Στο νεκροταφείο του Σχιστού και από εκεί με μέριμνα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες του Πειραιά και της Αθήνας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, μεταφέρθηκαν χθες το πρωί τα πτώματα των 78 ναυαγών, ανάμεσά τους και μιας γυναίκας.

Για τη μεταφορά των νεκρών ναυαγών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου μίσθωσε φορτηγό ψυγείο από το Άργος, στο οποίο φορτώθηκαν τα πτώματα που μεταφέρονταν με το πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Καλαμάτας, από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού που έφτασε στο αγκυροβόλιο της πόλης αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Το βράδυ της Τετάρτης κλιμάκιο ιατροδικαστών της Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών ανέβηκε στη φρεγάτα για να πάρει δείγματα DNA από τους νεκρούς, ώστε να γίνει η ταυτοποίησή τους. Παράλληλα, για την επίσπευση της διαδικασίας και την διευκόλυνση της μεταφοράς των νεκρών, ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας στην Πελοπόννησο, Βασίλης Χαντζής, μας ενημέρωσε πως με εντολή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα η Περιφέρεια αναζήτησε 8 εργάτες από τοπικό γραφείο Κηδειών. Οι 8 εργάτες βοήθησαν ώστε τα άψυχα σώματα να μπουν σε σακούλες και η διαχείρισή τους να γίνει με το σεβασμό που πρέπει προς τους νεκρούς ανθρώπους.   

Το φορτηγό ψυγείο με τους νεκρούς αναχώρησε από την Καλαμάτα και έφτασε στον προορισμό του με τη συνοδεία περιπολικών του Λιμενικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, ενώ έτερο φορτηγό ψυγείο παραμένει στο λιμάνι της Καλαμάτας.

eleftheriaonline.gr

Related Articles

Back to top button