karfi.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης Στο Κόκκινο / Δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν μπορούν να παίζουν με την αγωνία του κόσμου

Κοινοποίηση

Το κόμμα πρέπει να ανταποκριθεί στην κοινωνία, πρέπει να εμπνεύσουμε για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης

Το μήνυμα ότι κανείς δεν θα μπορέσει να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας ζωντανά σε ερωτήσεις πολιτών στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο και στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη, «Allegro Μα Με Τρόπο». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι πολλοί θεωρούν ότι υπάρχουν σύννεφα με βάση όσα λέγονται στα ΜΜΕ, την ίδια ώρα που στη βάση του κόμματος όπως και στον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο υπάρχει μια μεγάλη ελπίδα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παράλληλα έστειλε μήνυμα προς τους διαφωνούντες, την Έφη Αχτσιόγλου και την ομάδα 6+6 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι κυβέρνηση σε 4 χρόνια.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινώντας τη συνέντευξη, είπε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί για πολλούς από εσάς να το θεωρείτε ότι ισχύει βάσει των όσων λέγονται στα ΜΜΕ. Η βάση του κόμματος όπως φάνηκε και από την εκλογή προέδρου, από τα 150.000 μέλη που ψήφισαν, όπως φαίνεται και από την προσοχή που έχουμε ως κόμμα, ακόμα και από τη συνέντευξη που έδωσα στον Νίκο Χατζηνικολάου και προβλήθηκε σε επανάληψη, δείχνει ότι υπάρχει μία μεγάλη ελπίδα από τη βάση και τον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά.

Σε σχέση με τη βουβαμάρα όπως μου έλεγαν στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήμουν υποψήφιος Επικρατείας, σε σχέση με τη βουβαμάρα που εκδηλώθηκε με το 18%, το γεγονός ότι υπάρχει ενέργεια και προσδοκία είναι κάτι καλό».

«Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ενίσχυση σε μέλη. Ένα από τα πράγματα που θέλω πολύ να κάνω από εδώ και πέρα, είναι να μπορέσουμε να αναδείξουμε νέα μέλη, νέα στελέχη. Διότι έχουμε δεχτεί πάρα πολλά βιογραφικά. Μην έχετε καμιά αμφιβολία. Το 41% δεν είναι επειδή η ΝΔ έπεισε ξαφνικά όλο τον κόσμο για τη χρηστή της διοίκηση. Είναι επειδή εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους λόγω αποχής. Ο κόσμος που έχει ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε να ψηφίσει» επισήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τρίτο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε:

«Για να μπορεί κάποιος να κυβερνήσει, πρέπει να δείξει δείγμα γραφής στο διακύβευμα που έχει μπροστά του. Για μένα αυτό το διακύβευμα είναι, η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ήταν και όλο το μήνυμα της καμπάνιας μου. Αν το θέμα ήταν αμιγώς προσωπικό, ποιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν σήμερα πρωθυπουργός. Ουδέποτε είπα ότι ένα άτομο με αλλαγή προέδρου θα μπορεί να νικήσει τον κύριο Μητσοτάκη. Πάντα έλεγα ότι το κόμμα πρέπει να ανταποκριθεί στην κοινωνία, να γειωθεί. Ο δικός μου ρόλος, και αυτό συμβαδίζει με όλο το επιχείρημα άμεσης δημοκρατίας, είναι να εμπνεύσω για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία. Τα όργανα να υπηρετούν τις ομάδες μελών. Οι ομάδες μελών να υπηρετούν την κοινωνία».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις διαφωνίες και τις αποχωρήσεις στελεχών της Ομπρέλας, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε πως «ό,τι είχα να πω στην Κεντρική Επιτροπή το είπα. Μια μικρή ομάδα έδωσε πάσο σε ύβρεις κατά όλου του κόμματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κόρινθος: Προανάκριση για το συμβάν, διενεργεί το Λιμεναρχείο της Κορίνθου

Στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ινδίας με έμφαση στους τομείς επενδύσεων και εμπορίου

Άνδρος: Εκατοντάδες σαρδέλες βγήκαν στη στεριά