ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – Πούτιν: Τρομοκρατική ενέργεια και προβοκάτσια του Κιέβου η επίθεση με drones στη Μόσχα

Απάντηση της Ρωσίας στον πόλεμο που ξεκίνησε το Κίεβο στο Ντονμπάς το 2014, χαρακτήρισε ο Πούτιν την εισβολή στην Ουκρανία

Τρομοκρατική ενέργεια από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τα «χτυπήματα» στη Μόσχα νωρίς το πρωί της Τρίτης. Η επίθεση σε ειρηνικές περιοχές επιβεβαιώνει ποιες μεθόδους χρησιμοποιεί το Κίεβο, πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.

«Οι προσπάθειες να προκληθεί αντίδραση από τη Ρωσία και να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο είναι ανησυχητικές, οι Ουκρανοί πολίτες πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Ήταν προβοκάτσια», τόνισε ο Πούτιν.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί ξανά στη Δύση και το ΝΑΤΟ, εξαπολύοντας κατηγορίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Το έδαφος που ονομάζεται Ουκρανία ελέγχθηκε από την αρχή (μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ) από ανθρώπους που καθοδηγούνταν από τη Δύση. Και αυτοί δημιούργησαν ένα αντιρωσικό πνεύμα σε αυτό το έδαφος».

«Δεν εξαπολύσαμε εμείς τον πόλεμο του 2014 – το καθεστώς του Κιέβου ήταν αυτό που ξεκίνησε τον πόλεμο στο Ντονμπάς. Και δεν χρησιμοποιούμε αυτά τα μέσα, τα οποία χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί μεγαλοεπιχειρηματίες. Μια άλλη επιβεβαίωση αυτού είναι η επίθεση σε ειρηνικές εγκαταστάσεις στη Μόσχα σήμερα το πρωί» πρόσθεσε ο Πούτιν.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν, η Ρωσία αναγκάστηκε να απαντήσει στον πόλεμο που εξαπέλυσε το ουκρανικό καθεστώς στο Ντονμπάς, με την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Χτυπούμε το έδαφος της Ουκρανίας, αλλά με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, ακριβώς σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών υποδομών ή σε αποθήκες με πυρομαχικά», συνέχισε ο Πούτιν.

«Οι Ουκρανοί ακολούθησαν, σταδιακά, έναν διαφορετικό δρόμο, αυτόν της ένταξης στο ΝΑΤΟ, έναν οργανισμό που είναι εχθρικός προς τη Ρωσία και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να πολεμήσει τη Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία. Έχουν δηλώσει πως θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και οι δυτικές χώρες απάντησαν ότι οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές για την Ουκρανία» συμπλήρωε ο Ρώσος πρόεδρος.

Related Articles

Back to top button