ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον

Πρόταση δυσπιστίας κατά του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον θα γίνει σήμερα το απόγευμα όπως ανακοίνωσε ο Σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι.

Πρόκειται για μια δραματική κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του πρωθυπουργού και των βουλευτών του. 

Οι βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος θα ψηφίσουν σε μυστική ψηφοφορία, από τις 18:00 έως τις 20:00 (20:00 και 22:00 ώρα Ελλάδος)για το εάν θέλουν ο Τζόνσον να συνεχίσει ως πρωθυπουργός, αφού περισσότεροι από 54 βουλευτές, ή το 15% του κοινοβουλευτικού κόμματος, υπέβαλαν επιστολές ζητώντας ψηφοφορία για πρόταση μομφής. Το 15% είναι το όριο που απαιτείται για να ενεργοποιηθεί η ψηφοφορία για πρόταση μομφής κατά του ηγέτη.

«Το όριο του 15% των βουλευτών του κόμματος που επιδιώκουν να διεξαχθεί ψηφοφορία για πρόταση μομφής κατά του ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος ξεπεράστηκε», έγραψε ο Μπρέιντι σε επιστολή του στους βουλευτές των Τόρις. «Σύμφωνα με τους κανόνες, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ 18:00 και 20:00 σήμερα 6η Ιουνίου- αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι λεπτομέρειες. Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά. Ανακοίνωση θα γίνει εν ευθέτω χρόνω», πρόσθεσε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button