ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσοχή! Βενζινάδικα με πειραγμένες αντλίες

Η ακρίβεια στα καύσιμα τραβάει σα μαγνήτη, λαθρεμπόριο και γενικότερα την παραβατικότητα. Για του λόγου το αληθές το πρόστιμο μαμούθ που επέβαλε η Περιφέρεια Αττικής για έξι πειραγμένους ογκομετρητές.

Δίχως τέλος φαίνεται να είναι η νοθεία και η κλοπή στα καύσιμα με κάποιους επιτήδειους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων να μην διστάζουν να παραβιάζουν ακόμη και τις ταινίες ασφαλείας του εξουσιοδοτημένου συνεργείου που ασφαλίζει την είσοδο στους ογκομετρητές.

Αυτή τη φορά το πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επιβλήθηκε σε βενζινάδικο στο Μενίδι, καθώς οι Αρχές διαπίστωσαν ότι έχουν παραβιαστεί και οι 6 αντλίες καυσίμων στο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Ειδικότερα, στην απόφαση της Περιφέρειας Αττικής που είναι αναρτημένη και στο Διαδίκτυο με τα αναλυτικά στοιχεία του πρατηρίου επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Με την αρ. πρωτ…06.2022 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής επεβλήθη, πρόστιμο 30.000 ευρώ στην εταιρεία πρατήριο υγρών καυσίμων & υγραερίου με την επωνυμία «….» που βρίσκεται στις Αχαρνές Αττικής, για παράβαση του άρθρου 84 παρ. 4 της Υ.Α. 91354 /2017 (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) (ΦΕΚ 2983/ Β΄ /30.08.2017) όπως τροποποιήθηκε με την Υ.Α. 109034 / 2018 (ΦΕΚ 4913/Β΄/2018) και ισχύει, για παραβίαση σφραγίδων-ταινιών ασφαλείας διανομέων υγρών καυσίμων που αφορούν έξι (6) ογκομετρητές, το ύψος του οποίου καθορίζεται (5.000 € ανά επηρεαζόμενο ογκομετρητή, δηλαδή 4 Χ 5.000 =  20.000 και 2 Χ 5.000 = 10.000) από το άρθρο 84  παρ. 11 της ως άνω Υπουργικής Απόφασης, διότι κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε  από την υπηρεσία μας στις 11/05/2022, βρέθηκαν σε ένα διανομέα μάρκας …, τύπος … με S.N. :…με τέσσερις (4) ογκομετρητές και προϊόντα πώλησης (βενζίνη Unleaded 95, βενζίνη Unleaded 100, Dieselπαραβιασμένες-κομμένες οι σφραγίδεςταινίες ασφαλείας με αριθμούς … του εξουσιοδοτημένου συνεργείου… που ασφαλίζουν τις κάτω πόρτες του διανομέα που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στους τέσσερις (4) ογκομετρητές του . Επίσης,  παραβιασμένες-κομμένες βρέθηκαν στον ίδιο διανομέα και οι σφραγίδες–ταινίες ασφαλείας  με αριθμούς …. και …. που ασφαλίζουν την πάνω πόρτα του διανομέα που εξασφαλίζει την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά του μέρη και συγκεκριμένα στην μία εκ των δύο CPU του διανομέα. Επίσης σε έναν άλλο διανομέα του πρατηρίου μάρκας …, τύπος … με S.N. : … με δύο (2) ογκομετρητές και προϊόντα πώλησης (βενζίνη Unleaded 95, DIESEL κίνησης ultra power) βρέθηκαν παραβιασμένες-κομμένες οι σφραγίδες-ταινίες ασφαλείας με αριθμούς …. του εξουσιοδοτημένου συνεργείου … που ασφαλίζουν τις κάτω πόρτες του διανομέα που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στους δύο (2) ογκομετρητές του.»

ΠΗΓΗ: newsauto.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button