ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Τον Σεπτέμβριο η εκλογή νέου προέδρου – Συνέδριο τον Νοέμβριο – Πρόεδρος της ΚΟ ο Σωκράτης Φαμελλος

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής,  η πρώτη μετά την αιφνίδια παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα,

Όπως αποφασίσθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουλίου οπότε και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεχτεί από την βάση το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ενώ το έκτακτο συνέδριο του κόμματος θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Σωκράτης Φάμελλος και γραμματέας ο Διονύσης Καλαματιανός.  Παράλληλα κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Παππας, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Θεοδώρα Τζάκρη. Αντιπρόεδρος της Βουλής θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι αντίθετος με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας καθώς θεωρεί πως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και εκεί θα πρέπει να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Ο Χρήστος Σπίρτζης από την πλευρά του αναμένεται να δώσει στην Κεντρική Επιτροπή την παραίτησή του από μέλος της Πολιτικής Γραμματείας. Μάλιστα ζητά από όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο καθώς θεωρεί πως δεν έχουν την κομματική νομιμοποίηση μετά το τέλος της εποχής Τσίπρα.

Δείτε φώτο και βίντεο κατά την αποχώρηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας

Related Articles

Back to top button