ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πνιγμός 10χρονης σε πισίνα: «Το παιδί είχε φάει – Άργησε το ασθενοφόρο» λέει γιατρός

Τις δραματικές προσπάθειες να σωθεί το 10χρονο κορίτσι που πνίγηκε  σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Μάκρη, το απόγευμα της Κυριακής, περιγράφει γιατρός που έσπευσε να βοηθήσει.

Η γιατρός που βρισκόταν στο χώρο και προσπάθησε να την επαναφέρει το παιδί με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, αποκαλύπτει ότι το παιδί που είχε καταναλώσει φαγητό νωρίτερα ήταν ακόμα εν ζωή όταν το ανέσυραν από την πισίνα.

«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Εβγαζε το παιδάκι πολύ τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το ασθενοφόρο που κλήθηκε στο σημείο να συνδράμει άργησε γιατί χάθηκε στη διαδρομή.

«Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω» ανέφερε περιγράφοντας στην κάμερα της ΕΡΤ τις αγωνιώδεις προσπάθειες τόσο της ίδιας αλλά και ενός άλλου ιδιώτη γιατρού να σώσουν το άτυχο κοριτσάκι.
«Μένα ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης ο οποίος συμπτωματικά περνούσε απ έξω», ανέφερε.

Όσον αφορά τη 10χρονη δήλωσε ότι την γνώριζε από τις ημέρες παραμονής της στο κατάλυμα. «Ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια, πολύ καλό παιδί» είπε δηλώνοντας ότι στο χαμό του συνετέλεσε το ότι είχε φάει πριν πέσει στην πισίνα.

Η ίδια αποκαλυψε ότι το παιδί ήταν εν ζωή όταν το έβγαλαν από την πισίνα αλλά δεν τα κατάφερε στη συνέχεια.

«Το παιδάκι αντιδρούσε» όταν το έβγαλαν είπε εμφανώς συγκλονισμένη για την τραγική απώλεια.

Βρισκόμαστε λοιπόν στο συγκρότημα κατοικιών εδώ στη Νέα Μάκρη που παραθέριζε με τους γονείς της η 10χρονη. Μια τετραμελής οικογένεια, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε να πούμε ότι μετά τις 6 το απόγευμα μητέρα ήθελε να αδειάσει το δωμάτιο, να φορτώσει το αυτοκίνητο, οπότε το κορίτσι σύμφωνα με πληροφορίες έπαιζε με ένα φίλο του στην πισίνα στο βάθος.

Το περιστατικό του πνιγμού συνέβη όταν η 10χρονη έπαιζε στην πισίνα του συγκροτήματος με ένα άλλο παιδί, την ώρα που η μητέρα της φόρτωνε το αυτοκίνητο για να αναχωρήσουν.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button