ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πλάνα για δυναμική επέκταση στην ελληνική αγορά για την Logicom Solutions

Τη θέση της στην ελληνική αγορά παροχής των έργων πληροφορικής θέλει να ενισχύσει η Logicom Solutions, η οποία αποτελεί μέλος του κυπριακού ομίλου Logicom που είναι από τους πλέον «δυνατούς» στο χώρο των ψηφιακών λύσεων και ειδικά της διανομής προϊόντων τεχνολογίας στην νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια σχετικής παρουσίασης, η Logicom Solutions δραστηριοποιείται μεν στην ελληνική αγορά τα τελευταία 12 χρόνια αλλά εδώ και περίπου 2 χρόνια έχει αρχίσει να υλοποιείται ένα πλάνο ενίσχυσης της παρουσίας της στην Ελλάδα.

Αρχικά, η Logicom Solutions είχε κάνει την εμφάνιση της αναλαμβάνοντας έργα που αφορούσαν την τεχνολογική υποστήριξη κυπριακών εταιρειών στην Ελλάδα αλλά πλέον υλοποιεί και έργα για ελληνικές εταιρείες και οργανισμούς.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η Logicom Solutions έχει αναλάβει ένα από τα υποέργα του Σύζευξις ΙΙ. Το έργο στο Σύζευξις ΙΙ είναι ο λόγος που η διοίκηση της εταιρείας αναμένει το 2023 να παρουσιάσει τριπλασιασμό του τζίρου της από την Ελλάδα, ο οποίος για το 2022 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 6 εκατ. ευρώ. Σε συνολικό επίπεδο, η Logicom Solutions, η οποία εκτός της Ελλάδας, δραστηριοποιείται στην Κύπρο αλλά και στη Μάλτα, είχε έναν κύκλο εργασιών της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ για το 2021.

Σύμφωνα πάντως με τον Χρυσόστομο Κρητιώτη, γενικό διευθυντή της Logicom Solutions, ο στόχος είναι τα έσοδα από την ελληνική αγορά να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια με την εταιρεία να επενδύει σημαντικά σε ανθρώπινο δυναμικό έχοντας φθάσει ήδη στα 30 άτομα προσωπικό ενώ μέχρι το 2023 ο αριθμός θα έχει φθάσει στα 50 άτομα προσωπικό. Επιπλέον, ο κ. Κρητιώτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και κάποια εξαγοράς προκειμένου να ενισχύσει η εταιρεία την παρουσία της στη χώρα μας.

Η Logicom Solutions συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες από το χώρο της τεχνολογίας με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Cisco, την Microsoft και την Accenture.

Μέσω τεσσάρων επιχειρηματικών μονάδων και εξειδικευμένων ομάδων συμβούλων και μηχανικών, η Logicom Solutions προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας, υπηρεσίες και λύσεις λογισμικού και επιχειρηματικών εφαρμογών, υπηρεσίες και λύσεις υποδομών τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών, και Διαχειριζόμενες Υπηρεσίες Τεχνολογίας (Managed Services).
Η Logicom Solutions έχει εκτελέσει επιτυχώς πληθώρα έργων τεχνολογίας σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς της.

Στο κομμάτι των συμβουλευτικών υπηρεσιών, η εταιρεία βοήθησε μεγάλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα της περιοχής να σχεδιάσουν την ψηφιακή και ΙΤ στρατηγική τους και να την υλοποιήσουν, βοήθησε στη ψηφιοποίηση κρίσιμων διαδικασιών τους και στον σχεδιασμό της ΙΤ αρχιτεκτονικής τους, καθώς επίσης και στον επαναπροσδιορισμό του λειτουργικού μοντέλου του τμήματος πληροφορικής τους.

Στο κομμάτι της κυβερνοασφάλειας, παρείχε υπηρεσίες διαχειριζόμενου «Κέντρου Επιχειρήσεων Ασφαλείας» (Security Operations Center – SOC) σε κυβερνητικές υπηρεσίες και τράπεζες, υποστήριξε οργανισμούς κρίσιμων υποδομών να ενδυναμώσουν το πλαίσιο κυβερνοασφάλειάς τους και βοήθησε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς να θωρακίσουν τις υποδομές τους και τα ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες τους έναντι κυβερνοεπιθέσεων.

Στην περιοχή του λογισμικού η εταιρεία έχει εκτελέσει σημαντικά έργα όπως την ανάπτυξη της Αριάδνης, της Κυπριακής Κυβερνητικής Διαδικτυακής Πύλης, την ανάπτυξη Mobile εφαρμογών τραπεζών, επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και ασφαλιστικών εταιρειών, την υλοποίηση ERP συστημάτων μεγάλων επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών, την ανάπτυξη διόδων πληρωμών χρηματοοικονομικών και δημόσιων οργανισμών και πολλά άλλα.

Τέλος, στην περιοχή των ICT υποδομών η εταιρεία έχει υλοποιήσει, μεταξύ άλλων, ψηφιακές υποδομές δικτύου, τηλεδιασκέψεων και τηλεφωνίας σε δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες καθώς επίσης και ιδιωτικές επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, υποδομές έξυπνων πόλεων, κέντρα δεδομένων σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, σύγχρονες ψηφιακές υποδομές σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές και υποδομές υπολογιστικού νέφους σε ασφαλιστικές εταιρείες και τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button