ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παπαδημούλης: Δεν μας ταιριάζει το αρχηγικό πρότυπο – Να αξιοποιήσουμε τα νέα στελέχη

«Στις εκλογές με επικεφαλής τον Τσίπρα, να κάνουμε αλλαγές και προσαρμογές ώστε να πάμε καλύτερα», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας την ανάγκη επένδυσης στη συλλογικότητα. Εκτίμησε ότι θα δρομολογηθεί έκτακτο συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δεύτερες εκλογές.

Για «ήττα σοκ» έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΔημήτρης Παπαδημούλης σε τηλεοπτική του παρέμβαση το πρωί της Δευτέρας, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στραφεί στην «ενίσχυση της συλλογικότητας», να «επενδύσει στο μέλλον» και να «αξιοποιήσουμε στελέχη της νέας γενιάς, όπως η Εφη Αχτσιόχλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαδημούλης ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται θέμα ηγεσίας όταν έχεις σε έναν μήνα εκλογές» και σημείωσε ότι «υπάρχει ένας στόχος, στις εκλογές με επικεφαλής τον Τσίπρα – εν κινήσει – να κάνουμε αλλαγές προσαρμογές και διορθώσεις ώστε να πάμε καλύτερα».

Εκτίμησε ότι «πέρα από τις αδυναμίες και τα λάθη στη διάρκεια της τετραετίας, είχαμε και μια αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες», ενώ ανέφερε ότι «μετά τις εκλογές θα κάνουμε ταμείο», εκτιμώντας ότι θα «δρομολογηθεί έκτακτη συνεδριακή διαδικασία» στον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης που ανέβασε το κόμμα στο 35% και στην κυβέρνηση. Εκλέχτηκε με 99% και αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας, όμως, τη θέση ότι «πρέπει να επενδύσουμε στη συλλογικότητα», καθώς «το αρχηγικό πρότυπο δεν ταιριάζει στον χώρο μας». 

Και προσέθεσε ότι είναι «χρήσιμο -και τα συλλογικά όργανα θα το κρίνουν- να αξιοποιήσουμε στελέχη νέας γενιάς, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος». 

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ «να χτίσει ως αντιπολίτευση αξιοπιστία, με πολιτικό σχέδιο, με πολιτική και προγραμματική σαφήνεια», σχολιάζοντας ότι «το 2023 δεν είναι 2015». Τέλος, εκτίμησε ότι «η δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη θα είναι χειρότερη από την πρώτη». 

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Related Articles

Back to top button