ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣ

Οχάιο: 19χρονη σκότωσε το αγόρι της και έναν φίλο του ρίχνοντας το αμάξι της σε τοίχο

Ποινή κάθειρξης από 15 έτη έως ισόβια επιβλήθηκε σε 19χρονη από το Οχάιο, καθώς κρίθηκε ένοχη για τον φόνο του αγοριού της και ενός φίλου του, όταν έριξε επίτηδες με μεγάλη ταχύτητα το αυτοκίνητό της -στο οποίο επέβαιναν οι δυο νεαροί- πάνω σε τοίχο.
news24722 Αυγούστου 2023 17:18
Η έφηβη Μακένζι Σιρίλλα, από το Οχάιο, καταδικάστηκε σε φυλάκιση από 15 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη για ένα εσκεμμένο ατύχημα που σκότωσε το αγόρι της και τον φίλο του.

Η 19χρονη κρίθηκε ένοχη για πολλαπλές κατηγορίες δολοφονίας για το περιστατικό που σκότωσε τον Ντόμινικ Ρούσο, 20 ετών, και τον Ντέιβιον Φλάναγκαν, 19 ετών, πέρυσι.

«Λυπάμαι βαθύτατα. Ελπίζω μια μέρα να καταλάβετε ότι δεν θα άφηνα ποτέ να συμβεί αυτό ή να το κάνω επίτηδες» δήλωσε.

Σκόπιμες οι πράξεις της

Σύμφωνα με τον Independent, και όπως αναμεταδίδει η ΕΡΤστη δίκη της ακούστηκε ότι οι πράξεις της ήταν σκόπιμες – και ότι μετά το μοιραίο δυστύχημα προσπάθησε να βρει δουλειά ως μοντέλο, πήγε σε συναυλία σε αναπηρικό καροτσάκι και ρώτησε την αστυνομία: «Δεν μπορείτε απλά να μου αφαιρέσετε το δίπλωμα για 10 χρόνια ή κάτι τέτοιο;»

Η δικαστής Νάνσι Μάργκαρετ Ρούσο του Common Pleas Court της κομητείας Cuyahoga, η οποία διεξήγαγε τη δίκη χωρίς ενόρκους, δήλωσε: «Είχε μια αποστολή και την εκτέλεσε με ακρίβεια. Η απόφαση ήταν ο θάνατος».

«Οι ενέργειές της ήταν ελεγχόμενες, μεθοδικές και σκόπιμες. Δεν ήταν απερίσκεπτη οδήγηση. Ήταν φόνος»

Παρόλα αυτά, μετά το δυστύχημα, οι γιατροί δήλωσαν ότι η Σιρίλλα εξέφρασε «θλίψη, ενοχή και ντροπή» για το δυστύχημα, με τους εισαγγελείς να λένε ότι είχε επιδείξει «συνείδηση ενοχής».

Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι το να αισθάνεται άσχημα μετά από ένα θανατηφόρο δυστύχημα δεν καθιστά τον οδηγό δολοφόνο και δήλωσαν ότι οι εισαγγελείς δεν είχαν αποδείξει ότι δεν είχε απλώς χάσει τον έλεγχο ενώ οδηγούσε απερίσκεπτα.

Θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους σε 15 χρόνια.

Related Articles

Back to top button