ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Αστυνομικός που συνεργάστηκε με τη Ρωσία σκοτώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό στη Μελιτόπολη

Αστυνομικός που συνεργάστηκε με τις αρχές της Ρωσίας σκοτώθηκε σήμερα (27.04.2023) από εκρηκτικό μηχανισμό στη Μελιτόπολη, μια από τις βασικές πόλεις στις κατεχόμενες περιοχές στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας.

Η έκρηξη έγινε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (27.04.20223) μπροστά σε κτίριο διαμερισμάτων, ανακοίνωσε το γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών σε αυτή την περιοχή, την προσάρτηση της οποίας κήρυξε η Ρωσία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Μελιτόπολη είναι η βασική πόλη του τμήματος της Ουκρανίας, στο οποίο έχει εισβάλει η Ρωσία στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ένας εκ των οποίων στη συνέχεια κατέληξε, σύμφωνα με τον ιστότοπο της διοίκησης αυτής που κυκλοφόρησε βίντεο το οποίο δείχνει ένα φορτηγάκι και ένα αυτοκίνητο να έχουν καταστραφεί από την έκρηξη και κηλίδες αίματος στο έδαφος.

Ο εξόριστος δήμαρχος της Μελιτόπολης Ιβάν Φεντόροφ δήλωσε στο Telegram ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν «συνεργάτης». Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για τον Ολεξάντρ Μιτσένκο, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας σε περιοχή κοντά στη Μελιτόπολη που «όχι μόνο ο ίδιος πέρασε στην πλευρά του εχθρού αλλά έπεισε και συναδέλφους του να γίνουν προδότες».

Με πληθυσμό περίπου 150.000 ανθρώπων πριν από τον πόλεμο, η Μελιτόπολη καταλήφθηκε λίγο μετά την ρωσική εισβολή στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022 και πλέον η γραμμή του μετώπου στα βόρεια απέχει από αυτή περίπου 65 χιλιόμετρα.

Η περιοχή της Ζαπορίζια είναι μια από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές –μαζί με αυτή του Ντονέτσκ (ανατολικά), του Λουχάνσκ (ανατολικά) και της Χερσώνας (νότια)– της προσάρτηση των οποίων κήρυξε η Ρωσία το 2022, παρόλο που ο στρατός της δεν τις έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του.

Τον περασμένο χρόνο, πολλοί αξιωματούχοι προσκείμενοι στη Ρωσία έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις σε κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές.

ΠΗΓΗ: newsit

Related Articles

Back to top button