ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οικονόμου : Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη καμία πρόκληση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο Γιάννης Οικονόμου περιέγραψε τις θέσεις της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μήνυμα και προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν θα αφήσει καμία πρόκληση αναπάντητη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr για το πώς θα αντιδράσει η ελληνική αποστολή σε περίπτωση που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφασίσει να φέρει και στην σύνοδο της βορειοατλαντικής συμμαχίας την ανιστόρητη θέση περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

«Όπως κάνουμε σε όλα τα φόρα, η Ελλάδα ψύχραιμα, τεκμηριωμένα, αποφασιστικά με επιχειρήματα αποδομεί κάθε έωλο και ανιστόρητο τουρκικό ισχυρισμό» είπε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου για τη στάση της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Δεν πάμε με το ζωνάρι λυμένο για καβγά αλλά δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι «ανυποχώρητη όσον αφορά την εθνική κυριαρχία και απέναντι σε κάθε πρόκληση και κάθε κατασκευή που δεν μπορεί να σταθεί στο διεθνές δίκαιο».

Ο Γιάννης Οικονόμου στην εισαγωγική του τοποθέτηση σχολίασε ότι η κυβέρνηση καλύπτεται από το κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας.«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα. Υπογραμμίζει ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απευθύνει παράλληλα, πρόσκληση προς τη γείτονα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να μειώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθύμισε, δε, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Τουρκία ότι από τη μια υπάρχει ο δρόμος της της αποκλιμάκωσης και του παραγωγικού διαλόγου, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και από την άλλη, ο δρόμος της κλιμάκωσης ο οποίος θα οδηγήσει την Τουρκία σε περαιτέρω απομάκρυνση από την ευρωπαϊκή οικογένεια, αφήνοντας ανοιχτή τη δυνατότητα λήψης πρόσθετων μέτρων.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της ρητορικής έντασης, η οποία συχνά στοχεύει στο εσωτερικό ακροατήριο. Θα συνεχίσει ωστόσο να προβάλλει σε όλα τα φόρα τις θέσεις της και να υπερασπίζεται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Kaloumenou Valentini

Σπουδάζω δημοσιογραφία στην μεγάλη σχολή του ΑΝΤ1, γράφω στο πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης και κατάγομαι από την όμορφη Τήνο! Συντονιστείτε μαζί μας, για να μαθαίνουμε μαζί καθημερινά, τις σημαντικότερες ειδήσεις της χώρας. Άρθρα και απόψεις για όλα όσα τρέχουν !

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button