ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μυλοπόταμος: «Δεν είναι νταήδες τα ανίψια μου αλλά μπορεί να ήταν πιωμένοι και ήρθε η κακιά στιγμή»

Στην Κρήτη είναι σύνηθες να φεύγουν πολλοί καλεσμένοι από γάμο όταν ο ήλιος έχει ανέβει πολύ ψηλά, όπως και τα επίπεδα του αλκοόλ που έχουν καταναλώσει κυρίως οι άντρες. Κι αυτά τα επίπεδα σύμφωνα με τον Ηρακλή Νύκταρη, παλιό γνώριμο στους παροικούντες τα μονοπάτια της «σκληρής» νύχτας και στενό συγγενή των δύο κατηγορουμένων έφεραν την «κακιά στιγμή», όπως αποκαλεί το ανθρωποκυνηγητό των Γερμανών τουριστών.

«Δεν μπορώ την αδικία» είναι οι πρώτες του λέξεις, μιλώντας στο protothema.gr. «Τους λένε νταήδες ενώ ο Π. δεν έχει απασχολήσει τις αρχές, έχει πέντε παιδιά που μεγαλώνει και κακώς τους χαρακτήρισαν έτσι».

Η δική του εκδοχή για το περιστατικό εστιάζεται στο ότι όλα έγιναν επειδή τα ανίψια του -ο ένας εξ αγχιστείας- μπορεί να ήταν μεθυσμένοι όταν συνάντησαν τους τέσσερις Γερμανούς τουρίστες. «Οι αρχές λένε ότι “ξέφυγαν” επειδή είχαν να κάνουν με ξένους τουρίστες και ότι αν ήταν Ελληνες στη θέση τους δεν θα γινόταν τίποτε. Ε, εγώ σου λέω ότι γύρναγαν από γάμο και προφανώς είχαν πιει πολύ και μπορεί να ήταν μεθυσμένοι», επισημαίνει.


Ο Νύκταρης στη συνέχεια της συνομιλίας κάνει λόγο για μια κακιά στιγμή. «Όταν υπάρχει ένταση και δεν ξέρεις να μιλήσεις λέξη αγγλικά θα γίνει η στραβή, όπως και έγινε. Βοσκός είναι ο ανιψιός μου, πού να τα μάθει τα αγγλικά;» λέει ο Ηρακλής Νύκταρης ξεκαθαρίζοντας ότι το γεγονός είναι κατακριτέο και καταδικαστέο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όταν βγήκε από το αυτοκίνητο πιωμένος, έριξε πρώτος τη μπουνιά και όταν ο Γερμανός ανταπέδωσε, προσπάθησε να τους διαλύσει το αυτοκίνητο.

«Μίλαγε το ποτό εκείνη τη στιγμή και όχι το μυαλό» υποστηρίζει για το συμβάν που αναστάτωσε το νησί και είναι πρώτο θέμα συζήτησης στις τοπικές κοινωνίες, μετά την καταγγελία των Γερμανών και την σύλληψη των δυο ανιψιών του. Ο 38χρονος Π. κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου μέχρι την Παρασκευή 26 Αυγούστου οπότε και θα απολογηθεί, ενώ ο 36χρονος συγκατηγορούμενος του, αφέθηκε ελεύθερος αφού η κατηγορία του είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Αμφότεροι παραδόθηκαν στις τρεις τα ξημερώματα της Τρίτης στις αστυνομικές αρχές που ασκούσαν έντονες πιέσεις στην οικογένεια του ενός εκ των δραστών για να λήξει ομαλά η σύλληψή τους. Στα χωριά του Μυλοποτάμου υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία μέχρι να παραδοθούν τα δύο ανίψια του Ηρακλή Νύκταρη, ενώ οι τέσσερις Γερμανοί έχουν δεχθεί μηνύματα συμπαράστασης για την απρόσμενη περιπέτεια τρόμου που έζησαν εκείνο το πρωί, που θα αργήσουν πολύ να ξεχάσουν.

protothema.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button