ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

Με ανεμιστήρες και βεντάλιες ασθενείς στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου – 10 μέρες χωρίς κλιματισμό

Με κάθε μέσο προσπαθούν να κάνουν αέρα για να δροσιστούν οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε χειρουργικές κλινικές του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, καθώς ο κλιματισμός δεν λειτουργεί και βιώνουν μια βασανιστική νοσηλεία.

Γιάννης Δεβετζόγλου

28 Ιουλίου 2023 09:51

Αφόρητη είναι η κατάσταση για αρκετούς ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς εν μέσω καύσωνα ο κλιματισμός στο μεγαλύτερο τμήμα του πρώτου ορόφου όπου στεγάζονται οι χειρουργικές κλινικές, δεν λειτουργεί, μετατρέποντας σε εφιάλτη την νοσηλεία των ασθενών.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με αναφορές γιατρών σε ρεπορτάζ του «Κρήτη TV», παραμένει άλυτο για περισσότερες από 10 ημέρες, δημιουργώντας δραματικές συνθήκες νοσηλείας, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπήρξε τουλάχιστον ένα περιστατικό ασθενή ο οποίος ένιωσε έντονη αδιαθεσία που φέρεται να αποδίδεται στην αποπνικτική ατμόσφαιρα.

«Έχει πάνω από 10 μέρες που το μεγαλύτερο τμήμα του πρώτου ορόφου που στεγάζονται οι χειρουργικές κλινικές, δεν έχει κλιματισμό», αναφέρει ο Γιάννης Σαριδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου.

Από την πλευρά του, συγγενής ασθενούς καταγγέλλει την τριτοκοσμική κατάσταση στο νοσοκομειακό ίδρυμα, τονίζοντας ότι η μόνη λύση στην αποπνικτική ζέστη είναι οι ανεμιστήρες χειρός, οι βεντάλιες και… τα περιοδικά.

Ο πολυήμερος καύσωνας που πλήττει το νησί βρήκε ασθενείς της χειρουργικής κλινικής να νοσηλεύονται αλλά και υγειονομικούς να εργάζονται χωρίς κλιματισμό, με τις υψηλές θερμοκρασίες να μετατρέπουν σε θερμοκήπιο το νοσοκομειακό ίδρυμα.

news247.gr

Related Articles

Back to top button