ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: Ποινή φυλάκισης 8 ετών για την 18χρονη που σκότωσε με μαχαίρι 22χρονη τον Δεκέμβριο

Μαρούσι: Η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με την απόφαση η 18χρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη για την δολοφονία της 22χρονης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 ετών.

Εκδόθηκε σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την 18χρονη η οποία τον Δεκέμβριο 2022 σκότωσε την 22χρονη φίλη της σε διαμέρισμα στο Μαρούσι.

Η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με την απόφαση η 18χρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη για την δολοφονία της 22χρονης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 ετών.

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση της κατηγορουμένης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης Μ.Χ. εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, με την οποίαν την καταδίκασε να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας, όσο και οι γονείς της ανήλικης, επίλεκτος καρδιολόγος και επίλεκτη καθηγήτρια, θέλουμε να εκφράσουμε προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δικαστηρίου που εξέδωσε αυτήν την απόφαση την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας τόσο για τη διαδικασία, που ήταν υποδειγματική, όσο και για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση, την οποίαν έκαναν οι κυρίες δικαστές.

Η 18χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, υπήρξε άριστη μαθήτρια, με τέλεια γνώση αγγλικών, γαλλικών, μουσικός τριών οργάνων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων νεανίδων, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή».

Πώς έγινε το έγκλημα

Ήταν Κυριακή 11 Δεκεμβρίου όταν μία κοπέλα 22 ετών θα έπεφτε νεκρή από μαχαιριές που δέχθηκε στον λαιμό από την 17χρονη φίλη της.

Οι δύο κοπέλες διατηρούσαν στενή σχέση και μάλιστα η δεύτερη ήταν φιλοξενούμενη της πρώτης στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με περίοικους η 17χρονη και το θύμα καυγάδισαν άγρια, με την 17χρονη να χτυπά πολλές φορές με μαχαίρι στον λαιμό την 22χρονη, ενώ στη συνέχεια ο πατέρας της 17χρονης ήταν εκείνος που ειδοποίησε την αστυνομία για το άγριο έγκλημα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η ανήλικη.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button