ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Ανακοινώθηκαν οι επιδοτήσεις για τον Φεβρουάριο – Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα θα είναι η κρατική επιδότηση των οικιακών λογαριασμών ρεύματος με κατανάλωση μέχρι 500 μεγαβατώρες. Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για οικιακά τιμολόγια με κατανάλωση μέχρι 500 κιλοβατώρες θα είναι η κρατική επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος των Φεβρουάριων, μετά την αποκλιμάκωση των τιμών που ανακοίνωσαν οι πάροχοι.

Για τους επαγγελματίες η αντίστοιχη επιδότηση φτάνει τα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ για το κοινωνικό τιμολόγιο τα 80 ευρώ.

Στα 40 ευρώ θα είναι η επιδότηση και των αγροτών.

Στην ανακοίνωσή του, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ανέφερε: «Η δραστική αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών φυσικού αερίου ήρθε ως αποτέλεσμα στο μηχανισμό πλαφόν. Η εξέλιξη δεν ήρθε τυχαία. Από τον Μάρτιο του 2022 ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε ρεαλιστικό πλαφόν στο φυσικό αέριο για να περιοριστεί η κερδοσκοπία.

Η κρίση έχει αμβλυνθεί αλλά δεν έχει τελειώσει. Έχουμε υποσχεθεί ότι θα είμαστε δίπλα στους πολίτες. Στηρίξαμε την κοινωνία, διαθέσαμε πάνω από 8,2 δις. Ευρώ στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Τα τιμολόγια των παρόχων είναι μέχρι και 65% μειωμένα τον Φεβρουάριο.

Για την επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας για όλες τις παροχές χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για μηνιαία κατανάλωση 40 ευρώ/μεγαβατώρα, αφορά το 90%.

Στο κοινωνικό τιμολόγιο 80 ευρώ/μεγαβατώρα.

Επαγγελματικά τιμολόγια, στηρίζουμε όλους τους καταναλωτές με 20 ευρώ/μεγαβατώρα.

Αγρότες 40 ευρώ/μεγαβατώρα».

Πηγή: newsbomb

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button