ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας: Στη δίνη της ακραίας ζέστης η Βρετανία –

«Φωτιά» και στο Λονδίνο με πάνω από 40 βαθμούς – Ακυρώσεις δρομολογιών στις συγκοινωνίες – Έκκληση στους πολίτες να μην μετακινούνται

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Βρετανία λόγω των πρωτόγνωρα υψηλών θερμοκρασιών. Η αστυνομία, μάλιστα, εξέδωσε προειδοποίηση, μέσω βίντεο, για εκτόξευση του υδραργύρου στους πάνω από 40 βαθμούς τη Δευτέρα.

Την ημέρα εκείνη έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με δρομολόγια τρένων να αναμένεται να ακυρωθούν και σχολεία να κλείσουν.

Στο μήνυμα της αστυνομίας επισημαίνεται, μάλιστα, ότι οι Βρετανοί δεν είναι συνηθισμένοι σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

Οι απρόσμενες, όπως χαρακτηρίζονται, θερμοκρασίες αναμένονται τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ όλοι οι πολίτες καλούνται  να επανασχεδιάσουν το πρόγραμμά τους.

Η αρμόδια υπηρεσία υγείας στη Βρετανία εξέδωσε συναγερμό επιπέδου «τέσσερα» για την Αγγλία και για τις δύο ημέρες. Στην προειδοποίησή της αναφέρονται τα εξής: «Η αδιαθεσία και ο θάνατος μπορεί να προκληθούν όχι μόνο στους ευάλωτους αλλά και στους υγιείς» επισημαίνεται ειδικότερα.

healthalert

Η αγωνία, ωστόσο, επικεντρώνεται στους ηλικιωμένους, τα βρέφη και τις ευπαθείς ομάδες. Αναμένεται, δε, να υπάρξει σημαντική τροποποίηση στο πρόγραμμα των δρομολογίων των συγκοινωνιών.

Η υπηρεσία συγκοινωνιών καλεί τον κόσμο, για τη Δευτέρα και την Τρίτη, να μετακινηθεί μόνο στην περίπτωση που αυτό κριθεί απολύτως αναγκαίο.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί, το γεγονός ότι στη νότια και ανατολική Αγγλία, συμπεριλαμβανομένου και του Λονδίνου, θα επιβληθεί πλαφόν στην ταχύτητα με την οποία θα κινείται το μετρό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το BBC, η θερμοκρασία θα ανέβει στους 41 βαθμούς σε περιοχές του Λονδίνου, τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη.

Πηγή : protothema.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button