ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

«Καρδιακό επεισόδιο» Ερντογάν – Διαψεύδει η Τουρκική Προεδρία

Σε διάψευση προχώρησε η Τουρκική Προεδρία μετά το όργιο φημών για καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Καρδιακό επεισόδιο» Ερντογάν – Διαψεύδει η Τουρκική Προεδρία


Η Διεύθυνση Επικοινωνίας του Προέδρου διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν έπαθε καρδιακή προσβολή και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο». Η Προεδρική Διεύθυνση Επικοινωνίας προέβη σε δήλωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αρρώστησε κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής και τα διήμερα προγράμματα του οποίου ακυρώθηκαν.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι ισχυρισμοί ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν έπαθε καρδιακή προσβολή και νοσηλεύεται» που διαδόθηκαν μέσω ορισμένων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι αληθείς.

«Ο πρόεδρός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραστεί στην τελετή «Πρώτη φόρτωση καυσίμου στον πυρηνικό σταθμό Ακουγιού» που θα πραγματοποιηθεί αύριο μέσω ζωντανής σύνδεσης.


Ο Διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν διάψευσε τις φήμες που κυκλοφόρησαν γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τον Πρόεδρο @RTErdogan για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος θα παραστεί στα αυριανά εγκαίνια του πυρηνικού εργοστασίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Καμία ποσότητα παραπληροφόρησης δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο τουρκικός λαός στέκεται στο πλευρό του ηγέτη του και ο @RTErdogan και το κόμμα του ΑΚ θα κερδίσει τις εκλογές της 14ης Μαΐου».

Νωρίτερα δημοσίευμα που δεν προέρχεται από τουρκικό μέσο ενημέρωσης, αλλά το bnn.network έκανε λόγο για μεταφορά του Τούρκου Προέδρου σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο κι ότι έλαβε θεραπεία για έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Σε επικοινωνία του iEidiseis με πηγές στην Τουρκία, διέψευσαν το γεγονός, ενώ τόνισαν ότι στο Προεδρικό Συγκρότημα λειτουργεί νοσοκομείο για τον Πρόεδρο, άρα η πληροφορία για μεταφορά του σε νοσοκομείο δεν ευσταθεί.

Δημοσιογραφικές πηγές που μίλησαν στο iEidiseis, είπαν ότι την Κυριακή ο Τούρκος Πρόεδρος έχει μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Άγκυρα και γι’ αυτό τον λόγο βρίσκεται εκτός προεκλογικών συγκεντρώσεων για λίγες μέρες, ώστε να είναι τελείως καλά μετά το κρυολόγημα που είχε στο στομάχι, όπως ο ίδιος είπε στη χτεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη.

O πολιτικός αναλυτής στο Ινστιτούτο Jack D. Gordon, Ιμντάτ Ονέρ σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει ότι «ψευδείς πληροφορίες και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την υγεία του Ερντογάν κυκλοφόρησαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης από λογαριασμούς που προέρχονταν από τη Ρωσία και την Κίνα. Ωστόσο, τα κίνητρα πίσω από αυτή την ασυνήθιστη κίνηση παραμένουν ασαφή».

ΠΗΓΗ: ieidiseis

Related Articles

Back to top button