ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης για τους δύο δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε ομόφωνα σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης τους καταδικασθέντες για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στην Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και διατήρησε την ποινή που τους είχε επιβληθεί και πρωτόδικα. Εφέτες και ένορκοι αποδέχθηκαν την εισαγγελική εισήγηση που ζήτησε να απορριφθούν όλα τα αιτήματα των κατηγορουμένων για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Κατά την ανακοίνωση της απόφασης, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και η πρόεδρος κάλεσε σε ησυχία. «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!» είπε.

Ο τρόπος τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος τους και η στάση που τήρησαν μετά την αποκάλυψη τους μέτρησαν στην κρίση των δικαστών οι οποίοι αποφάσισαν να μην μειώσουν ούτε κατά μία ημέρα την ποινή των δύο κατηγορουμένων γράφοντας με την απόφαση τους το δικαστικό επίλογο της  υπόθεσης τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Παρόντες μέχρι τη στιγμή της λήξης της συνεδρίασης οι γονείς της άτυχης κοπέλας, οι μητέρες άλλων γυναικών που δολοφονήθηκαν από συντρόφους τους αλλά και η Μάγδα Φύσσα δηλώνοντας τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια Τοπαλούδη.

Με αγκαλιές και δάκρυα συγκίνησης αγκάλιασε τη Μάγδα Φύσσα ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον Πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» τόνισε μεταξύ άλλων η Κούλα Αρμουτίδου – Τοπαλούδη, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δικαίωση στιγμιαία. Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι» τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης και ευχαρίστησε ονομαστικά τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button