ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα : Η πρώτη ζωντανή εικόνα απο τον πλανήτη Αρη.

Μια ιστορική στιγμή έφτασε για την ESA (Eυρωπαική Υπηρεσσία Διαστήματος) η οποία μετέδωσε για πρώτη φορά εικόνα σε real time απο τον πλανήτη Άρη.

Αν και δέν είναι ακριβώς κινούμενη εικόνα μιας και εναλλάσεται κάθε 50 δευτερόλεπτα, αποτελεί σίγουρα έναν θρίαμβο της Ευρωπαικής Υπηρεσσίας και της ανθρώπινης τεχνολογίας.

Το event αυτο πραγματοποιήθηκε λόγω της επετείου των 20 χρονών απο την εκτόξευση της διαστημοσυσκευής Mars Express, που περιφέρεται σε τροχεία γύρω απο τον Κόκκινο Πλανήτη.

Οι εικόνες προέρχονται απο την Visual Monitoring Camer ή αλλίως MarsWebcam μιας χαμηλής ανάλυσης κάμερα πάνω στο διαστημόπλοιο.

Με δεδομένη την τεράστια απόσταση Γη-Αρη (300 εκατομμύρια χιλίομετρα) και τους περιορισμούς στις κεραίες των διαστημοπλοίων μια τέτοια ροή εικόνων θεωρείτε σαν θάυμα. Και το θαύμα αυτό γίνεται ακόμα σημαντικότερο αν αναλογιστούμε οτι το διαστημόπλοιο είναι 20χρονών και δέν έχει την καλύτερη τεχνολογία πάνω του.

Ελπίδα των επιστημόνων είναι οτι κάποια στιγμή θα δούμε και την πρώτη ζωντανή μετάδοση απο χέρια ανθρώπου που θα προέρχεται απο τον πλανήτη Άρη. Μέχρι τότε υπομονή

Related Articles

Back to top button