ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Πιάστηκε ο «δολοφόνος ελέφαντας» που σκότωσε 6 ανθρώπους

Οι αρχές της Ινδίας αναισθητοποίησαν και μετεγκατέστησαν έναν άγριο ελέφαντα που σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης. 

Ο αρσενικός ελέφαντας, που ονομάζεται Arikomban (κυνηγός ρυζιού), ήταν διαβόητος για τις επιδρομές του, σε καταστήματα για ρύζι και δημητριακά στο νότιο κρατίδιο της Κεράλα. 

Το Σάββατο (29/04), μία ομάδα 150 δασικών υπαλλήλων έπιασε τον ελέφαντα έπειτα από πέντε βολές με ηρεμιστικό, σύμφωνα με την εφημερίδα Indian Express.  

Στη συνέχεια, του τοποθετήθηκε κολάρο GPS και μεταφέρθηκε σε καταφύγιο άγριας ζωής. Αυτή, δεν ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία οι υπάλληλοι προσπάθησαν να αιχμαλωτίσουν τον ελέφαντα, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 30 ετών. 

Ο Arikomban είχε χτυπηθεί με βολές ηρεμιστικού το 2017, ωστόσο, κατάφερε να δραπετεύσει. 

Οι περιβαλλοντολόγοι κατηγορούν την ταχεία επέκταση των ανθρώπινων οικισμών γύρω από τα δάση και τους βασικούς διαδρόμους άγριας ζωής για την αύξηση των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων και ζώων σε μέρη της Ινδίας. 

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2017, η Ινδία έχει περίπου 30.000 άγριους ελέφαντες, περίπου το 60% στην ασιατική ήπειρο.  

Related Articles

Back to top button