ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η διαχρονική προσφορά του Γ. Σκούρτη με τα αλκοολόμετρα, το τροχαίο στον Κηφισό και ένας συνεχιστής του 

Με αφορμή την τραγική ιστορία του χθεσινού τροχαίου στον Κηφισό, το www.nextdeal.gr θυμίζει ότι η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος δεν «αξιοποίησε» ακόμα επικοινωνιακά το έργο του Γ. Σκούρτη (που έφυγε από το ζωή πικραμένος και αδικημένος) το σχετικό με την προσφορά του στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και θανάτων στην άσφαλτο μέσω των αλκοολόμετρων που προσέφερε σαν άτομο και εταιρία αλλά και σαν υπεύθυνος στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος η οποία έκανε σημαντικές προσπάθειες που δεν αξιοποίησε.

Το 1994 έφερε πρώτος από Αμερική το πρώτο αλκοολόμετρο ξεκινώντας μια προσπάθεια να μειωθούν οι θάνατοι νέων ανθρώπων. Έκανε πολλά (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το άρθρο του Nextdeal «Γεώργιος Η. Σκούρτης: Ο αδικημένος άγγελος των ασφαλιστών!»). Γι’ αυτό το έργο του η ΕΑΕΕ ΔΕΝ τον τίμησε και δεν το ευχαρίστησε. Κρίμα!

Συνεχιστής σήμερα σε εταιρικό και προσωπικό επίπεδο ο Κώστας Μάκαρης της EUROINS που παρέδωσε περί τα 25-30 αλκοολόμετρα σε κάποιους νομούς και πληροφορίες του www.nextdeal.gr αναφέρουν ότι συνεχίζει την προσπάθεια αλλά και επεκτείνει τις ενέργειές του με προσφορά στο Λιμενικό Σώμα 25 αλκοολόμετρων για έλεγχο των κινήσεων και δρομολογίων αρμοδιότητάς του και μάλιστα ενόψει του καλοκαιριού που αυξάνονται οι χρήστες κυρίως των μικρών σκαφών.

Το έργο Σκούρτη είναι δυνατότερο από τα μελαγχολικά μικρής απόδοσης σποτάκια στο Facebook κάποιων προσπαθειών και ας το «φωτίσει» λίγο η ΕΑΕΕ στο κοινό σώζοντας ζωές και με επιβράβευση των πρωτοπόρων της.  

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button