ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενδιαφέρει τους ασφαλιστές: Όλοι οι Έλληνες «ζουν online»

Οι αλλαγές στο τρόπο ζωής, εργασίας και επικοινωνίας έχουν αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια απόρροια της πανδημίας και των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων. Όπως έχει αναδειχθεί ο ασφαλιστικός κλάδος κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση, δίνοντας έμφαση στο ψηφιακό μετασχηματισμό, τη digital επικοινωνία και τα καινοτόμα προϊόντα.

Πλήρως κατατοπιστικά είναι τα τελευταία στοιχεία έρευνας της Focus Bari για το γεγονός πως όλοι οι Έλληνες – κάθε ηλικίας – ζουν online, στοιχείο που η ασφαλιστική αγορά πρέπει να προσμετρήσει.

Ειδικότερα:

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της Πανελλήνιας Έρευνας Focus on Tech Life της Focus Bari, η χρήση internet μεταξύ των Ελλήνων 13-74 χρόνων έφτασε στο 95%!

Προφανώς οι συνθήκες της πανδημίας ώθησαν την ταχύτερη εξάπλωση της «ψηφιακής ζωής», φτάνοντας σε καθολική χρήση στις ηλικίες έως 54 χρόνων, ενώ φτάνει σε πολύ ψηλά επίπεδα και στις μεγαλύτερες και παιδικές ηλικίες

Στο 92% εντοπίζεται πλέον η διείσδυση του internet στις ηλικίες 55-64, αλλά και στο 80% στις ηλικίες 65-74 χρόνων, ενώ…

Στο 88% φτάνει η χρήση στα παιδιά 5-12 χρόνων, και ειδικά στα παιδιά 10-12 γίνεται καθολική, αγγίζοντας το 98%!

Με κύρια συσκευή πρόσβασης το smartphone, οι Έλληνες χρήστες internet βρίσκονται online via mobile κατά μέσο όρο δύο ώρες την ημέρα, ενώ…

Σταθερά εξελίσσονται ανοδικά η χρήση των social media/networks, καθώς και οι ηλεκτρονικές αγορές με τις ηλικίες 25-34 χρονών να ξοδεύουν το μεγαλύτερο ποσό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button