ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Τουρκία: Πτώση καταγράφουν οι τουρκικές μετοχές – Καταποντίζεται η λίρα

Σημαντικές απώλειες κατέγραφαν σήμερα Δευτέρα (15.5.2023) οι τουρκικές μετοχές, μία μέρα μετά τις εκλογές στην Τουρκία και καθώς η χώρα οδεύει προς μία δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα σε Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου.

Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης κατέγραφε απώλειες 2,9% ύστερα από βουτιά κατά 6,38% στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση που οδήγησε σε αναστολή των συναλλαγών, την επομένη μετά τον εκλογών στην Τουρκία.

Σφυροκόπημα δέχονταν οι τουρκικές τραπεζικές μετοχές στις αρχές της σημερινής διαπραγμάτευσης, με τον βασικό τραπεζικό δείκτη να καταγράφει πτώση άνω του 9%.

Η τουρκική λίρα κινείτο κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών, τα τουρκικά ομόλογα σε δολάρια κατέγραψαν νωρίτερα απώλειες και τα τουρκικά ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) σημείωσαν άλμα.

Η λίρα διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 19,65 έναντι του δολαρίου στις 11.33 ώρα Ελλάδας, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει έως τις 19,70, το χαμηλότερο επίπεδο από το ρεκόρ των 19,80 που κατέγραψε τον Μάρτιο φέτος ύστερα από τους φονικούς σεισμούς.

ΠΗΓΗ: newsit

Related Articles

Back to top button