ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές στην Τουρκία: Η Ρωσία διέψευσε τις κατηγορίες Κιλιτσντάρογλου για ανάμιξή της στη μάχη της κάλπης

Η Ρωσία ξεκαθάρισε σήμερα (12.5.2023) πως οι ισχυρισμοί του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πως το Κρεμλίνο «ανακατεύτηκε» στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, είναι «ψευδείς» και επινοήθηκαν από «ψεύτες».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο κυριότερος αντίπαλος του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 14ης Μαΐου, απήθυνε προειδοποίηση στη Ρωσία, κατηγορώντας την ότι φέρει την ευθύνη για τη δημοσιοποίηση ψευδούς υλικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τις εκλογές, κάτι που εμμέσως πλην σαφώς ήταν αιχμή ότι το Κρεμλίνο έχει ανάμιξη στη μάχη της κάλπης στη γειτονική χώρα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως εκείνοι που μετέφεραν τους ισχυρισμούς αυτούς στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι «ψεύτες» και πως η Ρωσία εκτιμά πολύ τις σχέσεις της με την Τουρκία, μια χώρα «εταίρο», όπως τη χαρακτήρισε.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφερόταν στο θέμα της απόφασης του προέδρου του τουρκικού κόμματος Memleket (Πατρίδα), Μουχαρέμ Ιντζέ, να αποσυρθεί από τις εκλογές της 14ης Μαΐου, με τα σενάρια να λένε ότι ο πολιτικός αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη διαδικασία, επειδή απειλήθηκε ότι θα βγει στην επιφάνεια ένα ροζ βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε κατηγορήσει την Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από το άλλο θέμα σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανέφερε στην ανάρτηση που έκανε:

«Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, εσείς βρίσκεστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το Deep Fake περιεχόμενο, τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε το χέρι σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας».

ΠΗΓΗ: newsit

Related Articles

Back to top button