ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπενταύγουστος στην Τήνο: Με κατάνυξη η αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νησί της Μεγαλόχαρης

Ολοκληρώθηκε η τέλεση της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σύρου – Τήνου Δωροθέου, ενώ συμπροσευχήθηκαν οι μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.

Ακολούθως, θα γίνει ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του καταδρομικού «Έλλη» που τορπίλισαν πριν από 83 χρόνια ιταλικά υποβρύχια, όταν στις 15 Αυγούστου 1940 το χτύπησαν παίρνοντας στον υγρό τάφο του Αιγαίου αξιωματικούς και ναύτες. Εν συνεχεία, αναμένεται κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της «Έλλης» από τον Δήμο Τήνου και τιμητικοί κανονιοβολισμοί στο «Κανονάκι της Έλλης».

Οι λατρευτικές και εόρτιες εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν με τη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας, με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, δέηση από την εξέδρα της πλατείας Παντανάσσης και εκφώνηση τουΠανηγυρικού από τον οικείο ποιμενάρχη Δωρόθεο.

Στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη» παρίστανται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταντίνο Φλώρο. Μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκεται και η κόρη του Δάφνη.

Related Articles

Back to top button