ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Δίκη Φιλιππίδη: “Ας την να βλέπει μωρέ, τρελό είναι δεν το βλέπεις”

Υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη τάχθηκε και ο αδελφός της Ελπίδας Νίνου και συντηρητής στα θέατρα Μουσούρη και Ήβη, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν άκουσε κάτι στα καμαρίνια.

«Ας την να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;». Με αυτά τα λόγια φέρεται να απάντησε ο Πέτρος Φιλιππίδης στον μπατζανάκη του, όταν ο τελευταίος τον ρώτησε γιατί επέτρεπε στην πρώτη καταγγέλλουσα να παρακολουθεί τις πρόβες στο θέατρο, πράγμα που δεν συνήθιζε να κάνει.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου καταθέτει ο αδελφός της Ελπίδας Νίνου και συντηρητής στα θέατρα Μουσούρη και Ήβη. Ο μάρτυρας τάχθηκε υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη, λέγοντας: «Δεν πίστεψα τίποτα από τις καταγγελίες. Τον πήρα τηλέφωνο να δω το έγινε. Μου λέει ότι ακούς είναι ψέματα. Οι σχέσεις του με τις συναδέλφους του ήταν πολύ καλές, εκτός από την περίοδο των προβών. Με όσους έχω συνεργαστεί σκηνοθέτες συμβαίνει αυτό. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουν τις φωνές. Δεν είχα αντιληφθεί κάτι μεμπτό».

Όπως εξήγησε, «για τις καταγγελίες άκουσα από τα μέσα, δε γνώριζα τίποτα για τέτοια πράγματα. Ήρθα γιατί άκουσα την πρώτη καταγγέλλουσα να ισχυρίζεται ότι στο χώρο που δούλευα γίνονταν τέτοια πράγματα. Το 2005 που βγήκα στη σύνταξη μου πρότεινε ο κ. Βαρδινογιάννης να παω στο Μουσούρη σαν συντηρητής. Είχαμε και μια προστριβή με τον Φιλιππιδη γιατί έκανα εργασίες κι εκείνος ήθελε ησυχία. Για να μη διαρραγούν οι οικογενειακές μας σχέσεις πρότεινα να πάω στο θέατρο Ήβη. Το 2007 έγινε αυτό».

Πρόεδρος: Υπάρχει η δυνατότητα να ακουστεί κάτι αν συμβεί οτιδήποτε στα καμαρίνια;

Μάρτυρας: Ακούγεται! Αυτή ήταν η διαφωνία μας! Δεν υπάρχει μόνωση, εγώ καθόμουν κάτω και εργαζόμουν.

Εισαγγελέας: Σας είχε αναφέρει κανείς από τους παράγοντες ότι η πρώτη καταγγέλλουσα θα έπαιρνε κάποιο ρόλο;

Μάρτυρας: Όχι, όχι κανείς.

Εισαγγελέας: Βλέπετε έναν άνθρωπο δυο φορές και λέτε κάποια πράγματα για το χαρακτήρα της. Πως το λέτε;

Μάρτυρας: Από τον τρόπο που μιλούσε. Ήμουν τότε 65 χρόνων, θα μπορούσε να πει «σας παρακαλώ να δω τον Πέτρο». Εκείνη μου μίλησε με αυτό το νευρικό στυλ και μου λέει «άνοιξε μου, θέλω να δω τον Πέτρο».

Εισαγγελέας: Ο κ. Μπιμπίλας την περιέγραψε ως σεμνό κι εργατικό παιδί. Εσείς προανακριτικά την περιγράψατε ως θρασύτατη και αγενή….

Μαρτυρας: Αφού έτσι ήταν τις φορές που την είδα.

Η πρώτη καταγγέλλουσα
Ο μάρτυρας εργαζόταν μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη το Σεπτέμβριο του 2008, οπότε κι φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα του βιασμού. Κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Το Σεπτέμβρη είχα ανεβεί Αθηνα για πρόβα στις «Κουζίνες». Εμφανίστηκε η πρώτη καταγγέλλουσα και μου λέει «θέλω να δω τον Πέτρο». Της λέω να του το πω. Τον ρώτησα, είδα ότι αντέδρασε λίγο κάπως, και μου λέει καλά «βάλε τη στο βάθος να βλέπει, να καθίσει ήσυχη». Την έβαλα στη 13η σειρά και συνεχίστηκε η πρόβα. Μόλις τελείωσε η πρόβα η πρώτη καταγγέλουσα έφυγε μόνη της. Μετά από κάποιες μέρες ξαναήρθε. Της λέω «δε μπορείς να έρχεσαι έτσι, μου κάνει φασαρία». Μου απάντησε «μα του έχω μιλήσει» και μπήκε μέσα».

Αργότερα μιλώντας με τον Π. Φιλιππίδη τον ρώτησε για ποιό λόγο της επέτρεπε να παρακολουθεί την πρόλαβα, πράγμα που δεν συνήθιζε να κάνει. Η απάντηση που δέχθηκε από τον κατηγορούμενο ήταν: «Ας την να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;».

Τέλος, χαρακτήρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη εργασιομανή, ευαίσθητο, τελειομανή και οξύθυμο, υποστηρίζοντας ότι ερχόντουσαν συχνά σε διαφωνίες γιατί είπαν παρόμοιους χαρακτήρες. «Με τους ηθοποιούς υπήρχαν διαφωνίες αλλά για τη σκηνοθεσία» εξήγησε, περιγράφοντας περιστατικό με τον Αργύρη Αγγέλου. «Ήρθαν σε διαφωνία και λέει ο Αγγέλου θα φύγω. Του είπε ο Φιλιππιδης να το συζητήσουν μετά. Τελικά βγήκε ο Αγγέλου και την ημέρα της πρεμιέρας ζήτησε να δει τον Πέτρο. Τον αγκάλιασε και τον ευχαρίστησε γι αυτό που τον έμαθε να βγάζει πάνω στη σκηνή» κατέληξε.

ΠΗΓΗ\NEWS247

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button