ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μιχαηλίδης: Απαγόρευση συγκέντρωσης – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Γιάννης Μιχαηλίδης: Απαγόρευση συγκέντρωσης – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών απαγόρευσε την δημόσια υπαίθρια συγκέντρωση για τον Γιάννη Μιχαηλίδη. Στη συνέχεια, οι διοργανωτές ακύρωσαν την συγκέντρωση, επειδή όπως υποστηρίζουν «το συγκεκριμένο πλαίσιο απεργίας πείνας υπό το οποίο καλέστηκε, δεν υφίσταται πλέον».

Την απαγόρευση συγκέντρωσης στην Πλατεία Μοναστηρακίου από μέλη της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη», γνωστοποίησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι απαγορεύεται η πραγματοποίηση της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης (29/7) στις 19:00, καθώς οι οργανωτές «δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν».

Σημειώνεται ότι ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης ανέστειλε, μετά από 68 ημέρες, την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε και την οποία είχε ξεκινήσει στις 23 Μαΐου, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας να μην επιτρέψει την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας Αθηνών

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 29-7-2022 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Μοναστηρακίου από μέλη της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη» στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις κατωτέρω οδούς:

Συμβολή των οδών Αμβροσίου Φραντζή και Καλλιρρόης- Καλλιρόης- Αρδηττού- Λ. Βασιλέως Κων/νου- Ριζάρη- Λ. Βασιλίσσης Σοφίας- Ακαδημίας- Χαλκοκονδύλη- Σωκράτους- Πειραιώς- Αγίων Ασωμάτων- Αποστόλου Παύλου- Ροβέρτου Γκάλι- Γαριβάλδη- Μουσών- Όρλωφ- Τσάμη Καρατάσου- Αναστασίου Ζίννη- Αμβροσίου Φραντζή και Καλλιρρόης κατά το χρονικό διάστημα από 17:00 της σήμερον 29-7-2022 έως την 02:00 της 30-7-2022.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν. 4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατή η τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και, αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργία των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της.

Οι διοργανωτές ακύρωσαν την συγκέντρωση

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι ακυρώνεται η συγκέντρωση.

Όπως αναφέρει: «Η σημερινή συγκέντρωση για τις 7μμ στο Μοναστηράκι ακυρώνεται, μιας και το συγκεκριμένο πλαίσιο απεργίας πείνας υπό το οποίο καλέστηκε δεν υφίσταται πλέον. Τίποτε δεν τελειώνει εδώ. Το αίτημα για αποφυλάκιση του συντρόφου παραμένει και θα εξακολουθούμε να το στηρίζουμε έμπρακτα, όπως και πριν. Η αναγκαιότητα του να είμαστε στο δρόμο ενάντια στην επέλαση της κρατικής καταστολής παραμένει. Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 21.00 ΦΕΠΑ».

in.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button