ΚΟΣΜΟΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γαλλία: Infuencer με 4 εκατ. ακόλουθους κατηγορείται για αισχροκέρδεια

Ένας Influencer στη Γαλλία κατηγορείται για αισχροκέρδεια και το Instagram αποφάσισε να διαγράψει το λογαριασμό του.

Πρόκειται για έναν Γάλλο ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του είχαν περίπου τέσσερα εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram ορισμένοι εκ των οποίων τον κατηγορούν ότι τους επηρέασε στις οικονομικές επιλογές τους, καθώς τους έδινε συμβουλές προώθησης επενδύσεων υψηλού κινδύνου.

Η Meta France (η μητρική εταιρεία του κοινωνικού δικτύου) ανακοίνωσε την απόφασή διαγραφής του λογαριασμού έπειτα από παρέμβαση στο Twitter μιας συλλογικότητας που ονομάζεται AVI (Βοήθεια για θύματα επιρροών) και της έθεσε το ερώτημα «ποια μέτρα θα λάβετε κατά των influenceurs που προσφέρουν παράνομα στους ακολούθους τους οικονομικές συμβουλές και προωθούν επενδύσεις μετοχών πολύ υψηλού κινδύνου στις πλατφόρμες σας;». Η ίδια συλλογικότητα ανακοίνωσε την έναρξη νομικών αγωγών από δεκάδες άτομα, ιδίως για «απάτη» και “παραβίαση εμπιστοσύνης”, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, εξαπατήθηκαν επενδύοντας σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που διαφημίζονται από διάσημους influencers.

Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο, η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε σειρά συναντήσεων και δημόσια διαβούλευση με στόχο την καλύτερη ρύθμιση αυτών των πρακτικών. Ο υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ θα υποβάλει, όπως ανακοίνωσε, σχετική έκθεση το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button