ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Αστυνομικός διοικητής σε εργασιακό μπούλινγκ

Οπως καταγγέλλει στη μήνυσή του ο αρχιφύλακας, η παραπομπή του με εντολή του διοικητή του σε ψυχίατρο έγινε για «καθαρά εκδικητικούς λόγους», επειδή είχε προσπαθήσει να αναδείξει τον «υπηρεσιακό εκφοβισμό» που ο Ν. Μαλέρδος ασκούσε τόσο στον ίδιο όσο και στους συναδέλφους του. Σε ό,τι αφορά την εξέταση από ψυχίατρο, ο διοικητής της Τροχαίας Λιβαδειάς φέρεται να είχε αποστείλει στις 9 Μαΐου 2022 σχετικό έγγραφο προς τα κεντρικά ιατρεία της αστυνομίας. Το αίτημα ωστόσο απορρίφθηκε δύο μέρες μετά, με αποτέλεσμα να στείλει άμεσα ακόμη ένα που έγινε δεκτό. Σε αυτό ανέφερε ότι ο αρχιφύλακας είναι μεταξύ άλλων «απόμακρος», «επιθετικός», «εμφανίζει αίσθημα θλίψης, άγχος αλλά και μειωμένη απόδοση». Ισχυρισμοί που ο αρχιφύλακας στη μήνυσή του υποστηρίζει ότι είναι «ψευδείς και συκοφαντικοί», επικαλούμενος και μαρτυρίες συναδέλφων του.

«Πού βρήκατε το τηλέφωνο;»

Το Documento επικοινώνησε με τον Ν. Μαλέρδο και του έθεσε το ερώτημα σχετικά με τη μήνυση του αρχιφύλακα. Ο διοικητής της Τροχαίας Λιβαδειάς εμφανώς ενοχλημένος ρώτησε «πού βρήκατε το τηλέφωνο;» και αρνούμενος να τοποθετηθεί για την ουσία της υπόθεσης είπε μόνο «κακώς με πήρατε, δεν έχω να πω τίποτα» και τερμάτισε την κλήση.

Το… σύμφωνο συμβίωσης και οι επτά μεταθέσεις

Εντυπωσιακά είναι και όσα καταγγέλλονται σχετικά με την αναφορά του διοικητή Μαλέρδου προς τα ιατρεία της ΕΛΑΣ, στην οποία ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο αρχιφύλακας έχει παντρευτεί με σύμφωνο συμβίωσης, λες και πρόκειται για επιβαρυντικό στοιχείο. Είναι απίστευτο πως εν έτει 2022 σε επίσημα υπηρεσιακά έγγραφα της ΕΛΑΣ γίνονται τέτοιες αναφορές, οι οποίες όμως δείχνουν και τις αντιλήψεις που διαπνέουν σε ορισμένους αξιωματικούς της ακόμη και σήμερα. Μάλιστα στη μήνυση του αρχιφύλακα επισημαίνεται και κάτι ακόμη: τον περασμένο Ιούνιο έγιναν συνολικά επτά αιτήσεις (έξι αστυνομικών και ενός πολιτικού υπαλλήλου) για μετάθεση από το τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς εξαιτίας της συμπεριφοράς του Μαλέρδου. «Εχω καταρρακωθεί ψυχολογικά και εγώ και οι συνάδελφοί μου, οι πολίτες της μικρής μας πόλης που έμαθαν αλλά και γνωρίζουν. Φοβάμαι καθώς δεν ξέρω πόσο θα συνεχιστεί αυτή η εκδικητικότητα» υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στη μήνυση.

Πηγη: documentonews.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button