ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Ανατίναξαν το ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο – Οι δράστες είχαν ντυθεί γιατροί

Ακινητοποίησαν τον υπάλληλο security με την απειλή όπλου και μπήκαν στο νοσοκομείο – Πλεύρης: Εγκληματική και τρομοκρατική η επίθεση – Εκρηξη τα ξημερώματα και στη ΔΟΥ Αμαρουσίου

Πανικός προκλήθηκε τα ξημερώματα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο από έκρηξη σε ΑΤΜ.

Άγνωστοι δράστες, ντυμένοι γιατροί (ο ένας είχε βάλει μάλιστα στολή υψηλής προστασίας για Covid), με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον υπάλληλο security, μετέβησαν στον χώρο όπου υπάρχει το ΑΤΜ και με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο προκάλεσαν έκρηξη.

Από την έκρηξη, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έγινε με τη χρήση αερίου, σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές στον χώρο εισόδου του νοσοκομείου όπου βρισκόταν το ΑΤΜ.

Επίσης από την έκρηξη καταστράφηκαν και τα χαρτονομίσματα, με αποτέλεσμα οι δράστες να φύγουν χωρίς λεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες πιθανότατα ήταν τέσσερις στον αριθμό και ανάμεσά τους υπήρχε μία γυναίκα, ενώ γυναίκα ήταν και η φύλακας του νοσοκομείου που απείλησαν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι δράστες επέλεξαν το συγκεκριμένο ΑΤΜ καθώς θεώρησαν πως επειδή βρισκόταν σε νοσοκομείο ίσως και να είχε περισσότερα χρήματα. Μάλιστα η σφοδρότητα της έκρηξης εξηγείται από το γεγονός πως οι δράστες ήταν μάλλον γνώστες των ΑΤΜ και ήξεραν πως το συγκεκριμένο ήταν τελευταίας τεχνολογίας με μεγαλύτερη θωράκιση γι’ αυτό και χρησιμοποίησαν περισσότερο αέριο. Τέλος, μέχρι στιγμής θεωρείται πως οι δράστες αποτελούν ομάδα με παρελθόν στα χτυπήματα σε ΑΤΜ.

Ο υπουργός Υγείας ο οποίος επισκέφτηκε το νοσοκομείο, ανέφερε πως υπήρξε μία εκτεταμένη καταστροφη, ενώ όπως τόνισε οι ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί εντός της ίδιας ημέρας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button