ΕΙΔΗΣΕΙΣΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανάστατοι οι γονείς του σχολείου όπου προβλήθηκε η ταινία με ερωτικό περιεχόμενο – Τι λένε στο newsit.gr

Ανάστατοι είναι οι γονείς του δημοτικού σχολείου, που σύμφωνα με την καταγγελία, προβλήθηκε ταινία με ερωτικό περιεχόμενο στους μαθητές.

Όπως έχει γίνει γνωστό, πριν από δύο εβδομάδες, όπως κατήγγειλαν οι γονείς του 10χρονου μαθητή, ο ανήλικος επέστρεψε από το σχολείο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είπε στους γονείς του ότι η δασκάλα πρόβαλε την ώρα του μαθήματος ταινία με ερωτικές περιπτύξεις έφηβων αγοριών.

Γονέας μαθητή του συγκεκριμένου σχολείου, μιλώντας στο newsit.gr, σημειώνει ότι θα προτιμούσε να έχει μιλήσει πρώτα ο ίδιος στο παιδί του γιατί πρόκειται για ένα αρκετά λεπτό θέμα.

«Δεν θα ήμουνα χαρούμενος, αν συνέβαινε αυτό στην τάξη του παιδιού μου. Είναι σίγουρα κάτι που θα ήθελα να το εξηγήσω εγώ στα παιδιά μου. Χωρίς να είμαστε ενάντια στην διαφορετικότητα, θεωρώ ότι ήταν πολύ νωρίς να γίνει αυτό, πολύ απότομο και απαράδεκτο. Θα πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος για το πως θα πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα στα παιδιά μας. Θα έπρεπε η δασκάλα να ρωτήσει τους γονείς πριν το προβάλλει, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα που είναι λεπτά».

Τον προβληματισμό της, εκφράζει στην συνέχεια και η γιαγιά ενός μαθητή από το συγκεκριμένο σχολείο. «Είναι σοκαριστικό αυτό που έγινε. Θεωρώ ότι πρέπει να ελέγχονται οι εκπαιδευτικοί αναλάβουν παιδιά. Αν γινόταν στην τάξη που πηγαίνει το εγγόνι μου δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα, θα απαιτούσα να φύγει η δασκάλα».

Την ίδια ώρα, οι γονείς του αγοριού που προχώρησαν στην καταγγελία έχουν κοινοποιήσει εξώδικο, από τις 19 Μαΐου, στην διεύθυνση του σχολείου, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στο υπουργείο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, μιλώντας στο newsit.gr, να αναφέρει ότι θα προχωρήσουν και σε αγωγή «γιατί το παιδί έχει υποστεί ηθική βλάβη με όλη αυτή την κατάσταση. Θέλουν να δώσουν το μήνυμα της προστασίας της ανηλικότητας».

Πάντως από την πλευρά του το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι δεν έχει εγκρίνει τις ταινίες που είναι αναρτημένες στην ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών «CINEDU» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματόγραφου και στην οποία υπάρχει και το φιλμ «αγόρια στο ντους» που έβαλε η δασκάλα στα παιδιά του δημοτικού σχολείου.

Αγωγή κατά της δασκάλας που προέβαλε ταινία με ερωτικό περιεχόμενο σε τάξη αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς του 10χρονου μαθητή
Παράλληλα με δήλωση του ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης ανέφερε τα εξής: «Την Παρασκευή 19/5 γνωστοποιήθηκε διαμαρτυρία γονέα σχετικά με το ζήτημα αυτό. Την ίδια ημέρα η διαμαρτυρία απεστάλη αμέσως στην αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να ελέγξει και να ερευνήσει επισταμένως το περιστατικό, να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη και να μας ενημερώσει σχετικά. Μόλις μας κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας, θα αποφανθούμε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Αναστασία Σταματοπούλου

ΠΗΓΗ: newsit

Related Articles

Back to top button