ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

Άρτα: Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο πατέρας που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητο

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια άσκησε ο εισαγγελέας Άρτας στον πατέρα που ξέχασε το 5,5 μηνών βρέφος στο αυτοκίνητο και βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο πατέρας που ξέχασε το 5,5 μηνών βρέφος μέσα στο αυτοκίνητο και πέθανε. Στον 37χρονο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια από τον Εισαγγελέα, ενώ νωρίτερα αν και ήταν σε τραγική κατάσταση κλήθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή.

Η οικογένεια ζει δραματικές στιγμές ενώ και οι δύο γονείς μετά το συμβάν φέρεται να προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Η μητέρα του βρέφους είναι σε καταστολή και παρακολουθείται συνεχώς από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ζητάει συνέχεια το μωρό της.

Από την άλλη πλευρά ο πατέρας του μωρού βρίσκεται φρουρούμενος σε δωμάτιο το πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου και οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έχει επαφή είναι οι γονείς του. Ο ανακριτής μετέβη νωρίτερα στο νοσοκομείο προκειμένου να λάβει την κατάθεση του πατέρα.

Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι «ήταν η κακιά στιγμή».

Πώς έγινε το μοιραίο

Για τουλάχιστον πέντε ώρες είχε ξεχάσει το 5 μηνών παιδί του στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου του ο 37χρονος πατέρας στην Άρτα με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του. Σκηνές ανθρώπινης τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης όπου μεταφέρθηκε το βρέφος, το οποίο δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν.

Μόλις η μητέρα του παιδιού πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να το παραλάβει, οι υπεύθυνοι της είπαν ότι «το παιδί δεν ήρθε σήμερα στον σταθμό». Αμέσως κάλεσε έντρομη τον σύζυγό της και εκείνος της απάντησε: «Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο!».

Ο πατέρας του βρέφους πήγε στο αυτοκίνητο, αλλά ήταν πλέον αργά. Το μόλις 5,5 μηνών αγγελούδι ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έβγαζε αφρούς από το στόμα του.

Για την τραγωδία μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στο Open.

«To παιδί πήγε στο νοσοκομείο νεκρό, οι γονείς νοσηλεύονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση» τόνισε και διέψευσε τα όσα ακούγονται περί απόπειρας αυτοκτονίας του πατέρα.

«Δεν το χωράει ανθρώπου νους» επεσήμανε και σημείωσε πως το αυτοκίνητο στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το παιδί «ήταν σε ένα σημείο από όπου διέρχονται πολίτες αλλά είχε φιμέ τζάμια και κανείς δεν το είδε».

«Το παιδί έφτασε στις τρεις παρά πέντε στο νοσοκομείο με τους γονείς του που το μετέφεραν νεκρό στα επείγοντα. Επειδή είναι η ώρα που αλλάζει η βάρδια έμειναν πίσω όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που σχολούσαν και έπεσαν πάνω στο παιδί. Έκαναν πολλά παραπάνω από όσα επιβάλλει το πρωτόκολλο. Δυστυχώς δεν στάθηκαν τυχεροί. Υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη στο προσωπικό του νοσοκομείου για αυτή την τραγωδία» είπε ο κ. Γιαννάκος.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Related Articles

Back to top button